Miami i New Orleans uhvatili posljednji voz za play-off

Najeifkasniji u ekipi New Orleansa je bio Brandon Ingram sa 24 poena, dok je De‘Aron Fox kod Sacramenta ubacio 35

20.04.2024. 12:00
  • Podijeli:
boston miami reuters-64703d1247f51.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Miami Heat i New Orleans Pelicans su posljednji učesnici play-offa za ovu sezonu NBA lige, poznato je nakon takozvanog play-ina.

New Orleans Pelicansi su na svom parketu savladali Sacramento Kings 105:98. Kingsi su proveli u vodstvu prvu i početak druge četvrtine, ali onda dolazi do pada u njihovoj igri i Pelikani već u ovoj dionici uspjevaju da naprave dvocifrenu razliku i povedu +13, 53:40. Održavali su dvocifrenu prednost do pred kraj četvrtine, a onda Sacramento uspjeva da priđe na sedam poena zaostatka. Ipak, to je i najbliže što su bili, te Pelikani slave pobjedu 105:98.

Najeifkasniji u ekipi New Orleansa je bio Brandon Ingram sa 24 poena, dok je De‘Aron Fox kod Sacramenta ubacio 35.

Miami Heat je na svom parketu savladao Chicago Bulls 112:91. Poslije dobrog početka Bullsa i vođstva 11:8, slijedi serija domaćih 21:2 i odlazak na ugodno vodstvo. Na startu 3/4 Bullsi uspjevaju da priđu na sedam poena zaostatka, 49:42, ali Heat do kraja te četvrtine ide na +22, 82:60 i bilo je jasno da će u play-off. Na kraju su lagano sačuvali prednost za sigurnu pobjedu.

Heat je do pobjede vodio Herro sa 24 poena, 10 skokova i devet asistencija, dok je kod Chicaga DeMar DeRozan ubacio 22.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()