Meloun o Jokiću i Mareju: Šampioni i ratnici uvijek se vraćaju

"Šampioni i ratnici se uvijek vraćaju. Bila nam je potrebna pobjeda, a Nikola i Džamal su je kreirali"

08.06.2023. 12:08
  • Podijeli:
Majk Meloun Džamal Marej_Profimedia-648175fc25ff6.webp Foto: Profimedia

Trener Denvera Majk Meloun nije skrivao osmijeh sa lica nakon što su Nagetsi vratili brejk i protiv Majamija poveli sa 2-1 u velikon NBA finali.

Sastav iz Kolorada bio je favorit u seriji, lako dobio prvi meč, ali je drugi kod kuće izgubio.

Bilo je tada dušebrižnika koji su ka Nikoli Jokiću, Džamalu Mareju i društvu ispaljivali otrovne strelice.

No, oni nisu marili. Imali su samo jedan cilj, da pobijede u trećoj bici. To su rano jutros po našem vremenu i u radili.

I to u kakvom stilu. I Srbin i Kanađanin su ostvarili po tripl-dabl, što se dogodilo prvi put u istoriji finalnog boja.

Prednost domaćeg terena je vraćena, samopouzdanje takođe, pa "šef" blista od sreće.

"Mislim da se prvi put u istoriji finala desilo da dvojica košarkaša na istoj utakmici imaju po tripl-dabl. Ništa me kod Jokića ne iznenađuje. Iz meča u meč dokazuje da je pravljen za veliku scenu. Opet je do pokazao. Na Mareja sam ponosan. Velika odgovornost pala je na njega poslije poraza u drugoj utakmici, a nije trebalo da bude tako. Ima i do mene i svih igrača. Šampioni i ratnici se uvijek vraćaju. Zaboravite na statistiku, Džamal je bio prisutan, njegova energija je ukazivala da je bio tu. Bila nam je potrebna pobjeda kako bismo vratili prednost domaćeg terena, a Nikola i on su je kreirali. I ne samo njih dvojica. Svi su imali sjajan učinak", dijeli je Meloun komplimente.

Na tome se pak nije zaustavio. Kako je rekao, osam godina sarađuje sa Nikolom, sa Džamalom sedam, ali ovakvu partiju, kao tandema, za taj period nije vidio:

"Bilo je njihovih dobrih izdanja i ranije, ali ne u finalu, u ovakvoj fazi sezone, na velikoj sceni. Oduvijek sam govorio da su Jokić i Marej elitni tandem za NBA, što se još jednom pokazalo. Vidjeli smo kako rastu. Mnogi košarkaši igraju jednim sa durgima, a oni jedan za drugog"

S obzirom na sve prikazano, Grumenja jedva čekaju četvrtu utakmicu u kojoj je cilj isti - trijumf.

"Ovo je naša najbolja igra u seriji. Prava Denverova košarka. Ne zbog tripl-dablova Jokića i Mareja, već što smo dozvolili Majamiju da nam ubaci samo 94 poena. Znamo da možemo da budemo bolji i probaćemo već u narednom susretu. Nismo došli na Floridu da bismo dobili samo jedan meč", zaključio je Meloun.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()