Maestralni tandem Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa

Mavericksi slavili 4:2 u seriji

04.05.2024. 07:37
  • Podijeli:
luka doncic reuters-6635c93d9f8d3.webp Foto: Reuters

Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.

Dallas je sinoć pobijedio Clipperse kod kuće rezultatom 114:101 i na taj način izborio duel drugog kruga play-offa Zapadne konferencije NBA lige protiv Oklahoma City Thundera.

Dallas je do pobjede vodio sjajni Luka Dončić koji je ostvario double double. Slovenac je ubacio 28 poena uz 13 asistencija, a ostvario je i 7 skokova.

Odličnu pomoć mu je pružio Kyrie Irving koji je ubacio 30 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Ivica Zubac sa 17 poena i 11 skokova.

Sinoć je odigran još jedan susret u kojem je Orlando pobijedio Cleveland kod kuće rezultatom 103:96 i izjednačio na 3-3 u seriji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()