Lider bez greške: Sunca još niko nije ugasio

Helios je jedini tim Jadrana koji nije okusio gorčinu poraza, a sjajan niz nastavio je protiv Sutjeske

24.01.2023. 16:53
  • Podijeli:
Sutjeska Helios ABA 2_ABA-63cfefcdd4aa4.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Heliosa zadržali su maksimalan učinak i nakon osmog kola ABA 2 lige.

Popularna Sunca jedini su tim Jadrana koji nije okusio gorčinu poraza, a sjajan niz nastavio je protiv Sutjeske.

Nakon 40 minuta zanimljive košarke semafor je pokazivao 74:66 (19;18, 19:20, 20:13, 16:15) u korist lidera.

U prvoj četvrtini smo gledali rezultatsku klackalicu, nijedan tim nije uspio da napravi osjetniju prednost te se na prvi odmor otišlo pri rezultatu 19:18 u korist sastava iz Domžala.

No, situacija na parketu ubrzo se promijenila. Nikšićani su "posložili" odbranu, pogodili neke teške šuteve i za tili čas bili na 32:24.

Taj ritam, pak, nisu uspjeli da održe protiv vodeće ekipe lige koja je uzvratila serijom 10:0 za preuzimanje vođstva koje je ispustila u posljednjem napadu druge dionice. Rezultat na poluvremenu glasio je 38:38.

Slovenački tim još jednom je dodao gas u nastavku, otišao na, činilo se nedostižnih "plus 12" (58:46). Međutim, predaja nije bila opcija za crnogorski sastav.

Sutjeska je još jednom uspjela da se vrati, izjednači, zaprijeti, ali joj je ponestalo snage za potpuni preokret.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()