LeBron odgovorio na pitanje ostaje li i dalje u Lakersima

Los Angeles Lakerse čeka dugo, toplo ljeto i neizvjesnost oko toga hoće s kojim će igračima ući u sljedeću sezonu

30.04.2024. 11:56
  • Podijeli:
Lebron Džejms-660a8ff91b143.webp Foto: AP Photo/John Munson/Tanjug

Jamal Murray je drugi put u ovogodišnjoj seriji prvog kruga NBA doigravanja slomio srca navijačima Los Angeles Lakersa, pogodivši šut za pobjedu Denver Nuggetsa (108-106) 3.6 sekundi prije kraja pete utakmice i time poslao branitelje naslova u drugi krug.

Los Angeles Lakerse čeka dugo, toplo ljeto i neizvjesnost oko toga hoće s kojim će igračima ući u sljedeću sezonu. Hoće li u zlatnom dresu s brojem 23 još uvijek biti LeBron James koji je ovogodišnje doigravanje završio sa 30 poena, 11 asistencija i devet skokova.

Nakon dvoboja nije želio govoriti o tome je li odigrao posljednju utakmicu za Lakerse i hoće li nastaviti karijeru.

“Nemam odgovor, iskreno. Nisam o tome puno razmišljao”, rekao je 39-godišnji veteran koji se nije zadovoljio time što je u toj dobio bio najbolji igrač Lakersa u seriji protiv aktuelnih prvaka, u kojoj je njegova ekipa dvaput poražena Murrayevim koševima na isteku vremena.

“Ne, nisam zadovoljan, jer smo izgubili. Nisam tip koji samo sudjeluje. Izgubili smo i sad moramo vidjeti kako možemo biti bolji.”

Ako se odluči za nastavak karijere, James za sljedeću sezonu ima dvije opcije: može postati slobodan igrač i potražiti novi klub ili može aktivirati zadnju godinu ugovora s Lakersima vrijednu 51,4 miliona dolara.

Iako mu je ovo bila već 21. sezona u karijeri, pokazao je da je još uvijek sposoban biti u vrhu. Imao je prosjek od 25,7 koševa, 8,3 asistencija i 7,3 skokova u regularnom dijelu sezone, a na toj je razini bio i u doigravanju.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()