LeBron James utakmicom za pamćenje ispisao historiju NBA lige

Čovjek ispisuje nove granice

25.01.2023. 08:01
  • Podijeli:
lebron james - reuters-63c4eaf1c1b7c.webp Foto: Reuters

Derbi grada Los Angelesa igran je noćas, a na kraju su Clippersi pobijedili Lakerse 133:115.

Susret će ostati zapamćen po nevjerovatnom i dosad neviđenom postignuću LeBrona Jamesa, koji je ispisao historiju NBA lige.

James, 38-godišnjak koji igra svoju 20. sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, postigao je 46 koševa, imao osam skokova i sedam asistencija u susretu u kojem je postavio lični rekord po broju ubačenih trica, ali i postao igrač s jedinstvenim ostvarenjem u ligi.

Tricu je James pogađao s 64.3 posto preciznosti, odnosno ubacio ih je za sebe rekordnih devet iz 14 pokušaja. Bila mu je ovo prva utakmica protiv Clippersa u kojoj je ubacio 40 ili više koševa, a time je postao prvi igrač u historiji lige koji je svakoj ekipi u njoj ubacio 40+ poena. Ovo mu je bila 1404. utakmica karijere.

Nakon 101. utakmice u karijeri u kojoj je ubacio minimalno 40 koševa, LeBron James je od Kareema Abdul-Jabbara i njegovih 38.387 koševa udaljen tek 177 poena. 


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()