Krajišnik jasna: Uz podršku navijača, srušićemo i Australiju

"Mnogo znači kada vidimo srpske zastave i naše ljude koji nas bodre. Vjerujem da će nam biti vjetar u leđa i u nedjelju"

23.09.2022. 09:53
  • Podijeli:
Navijači Srbije_FIBA-1663919562158.webp Foto: FIBA

Košarkašica Srbije Tina Krajišnik vjeruje da uz podršku navijača Orlice mogu da sruše i Australiju, u nedjeljnom derbiju Mundobasketa.

Evropske šampionke su "sporo" ušle u takmičenje, laganim porazom od Kanade.

Međutim, u drugoj rundi su na pleća bacile favorizovani Japan. Tako su znatno popravile šanse za četvrtfinale, podigle atmosferu u timu i sa puno više samopouzdanja ulaze u treći ispit.

"Već smo igrali protiv Australije u kvalifikacijama, tad smo mi bili domaćini i ostvarili pobjedu. Sada će oni imati veću podršku publike, ali i mi ovdje u Sidneju imamo navijače. Vjerujte, mnogo nam znači kada pogledamo u tribine i vidimo srpske zastave i naše ljude koji nas bodre. Vjerujem da će nam biti vjetar u leđa i u nedjelju i da će ih trijumf protiv Japana motivisati da dođu u što većem broju", istakla je Krajišnik.

Najiskusnija uzdanica Srbije današnju pobjedu je opisala kao veliku, kako zbog jačine protivnica, tako i zbog podatka da su za odmor i pripremu duela imale manje od 24 časa.

"Uspjele smo da popravimo neke stvari, ali je opet bilo padova u igri. Definitivno moramo da uradimo nešto da smanjimo trajanje tih oscilacija, da periodi kada griješimo i gubimo koncentraciju budu što kraći. Ovo je mlad tim koji mora još da uči i stiče iskustvo, tako da su usponi i padovi razumljivi. Ali, ono što me raduje jeste da su naročito mlade igračice pokazale jak karakter u pobjedi.

Reprezentativka Ivon Anderson poručila je da je ekipa bila svjesna važnosti današnjeg duela, poslije poraza na premijeri.

"Izašle smo znajući da je ovo velika utakmica za nas, da će svaka sljedeća biti krucijalna i da nema mnogo vremena za popravni. Znala sam i da ja moram da budem bolja, ali mlađe igračice su sada istupile i pokazale sve ono što smo radile ovog ljeta, a radili smo super snažno. Svi su bili uključeni i zato smo došli do rezultata. Ovo je rezultat timskog napora", jasna je Anderson.

Duel Australija - Srbija na programu je u nedjelju, u 10 časova.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()