Košarkaški klasik za zlato: Galski pijetlovi na španskom meniju

Ako je vjerovati kladionicama, šampioni će biti Galski pijetlovi. Ukoliko bismo se uzdali u tradicicju, titula će pripasti Crvenoj furiji...

18.09.2022. 12:07
  • Podijeli:
Španija_FIBA.jpg Foto: FIBA

Španija ili Francuska? Koji od dva košarkaška giganta će uzeti zlato na Evrobasketu saznaćemo nakon finalnog boja koji je zakazan za 20.30 časova u Berlinu.

Ako je vjerovati kladionicama, onda su to Galski pijetlovi.

Ukoliko bismo se uzdali u tradicicju, titula će pripasti Crvenoj furiji.

Ako, pak, budemo valorizovali vrijednost rostera, jači su Trikolori.

No, ukoliko u prvi plan stavimo šampionski karakter i "nikad se ne predaj" stav, onda će Španci otići do kraja.

Iz ove četiri teze je, dakle, jasno da bi o pobjedniku trebalo da odluče nijanse i da oba sastava imaju svoje adute.

Primjera radi, Furija je na kontinentalnim smotrama dobila prvih 11 duela sa Francuzima i ukupno vodi sa 17-4.

To ne mora biti presudno jer su Pijetlovi znali da iznenade večerašnjeg protivnika onda kada je na papitu bio jači.

Na strani čete Vensana Kolea je i podatak da su u polufinalu "prebili" Poljsku sa 41 razlike i da sa prilično "napumpanim" samopouzdanjem ulaze u finalni boj.

Učenici Serđa Skariola će se, pak, uzdati u podatak da su u sva tri duela elimininacione faze imali dvocifren zaostatak i da su svaki put pronašli način da se izvuku iz nevolje.

Sve nabrojano nagovještaja sjajnih 40, a možda i više, minuta loptanja pod obručima tokom kojih će glavnu pištaljku imati bh. arbitar Ademir Zurapović.

"U finalu smo. Pred nama je veliki posao. Biće veoma teško protiv Francuza, izazovno. Ali, šta je tu novo? Takva je bila svaka naša utakmica na prvenstvu. Mi smo borcu i budite sigurni da ćemo svake sekunde meča dati sve što imamo za pobjedu", najavio je sjajni Vili Ernangomez.

Upravo će on pod košem voditi velike bitke sa Rudijem Goberom, prvom violinom Trikolora koja još uvijek čeka na prvi pehar.

"Lijepo je biti u finalu. To je ispunjenje sna. Međutim, nikad nisam osvojio zlatnu medalju. Imam mnogo srebra i bronzu. Hoću zlato. To je bio cilj od prvog dana kada smo se okupili. Jedna utakmica nas dijeli od toga", poručio je Gober.

Prije finala, od 17.15 sati gledaćemo okršaj za bronzu između Njemačke i Poljske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()