Košarkašice banjalučkih Orlova ponovo osvojile Kup BiH

Banjalučke su najveće vodstvo imale pri rezultatu 58:31

10.03.2024. 07:48
  • Podijeli:
orlovi_kođarka_košarkaški savez BiH 1-65ed51f442ffa.webp Foto: Košarkaški savez BiH

Košarkašice banjalučkih Orlova savladale su večeras u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, pred oko 350 gledalaca u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", domaćina završnog turnira zenički Jumper Taurus rezultatatim 81:66 (23:15, 24:10, 15:18 i 19:23), čime su i četvrti put uzastopno osvojile trofej Kupa BiH.

Orlovi, koji su sinoć u polufinalu s visokih 80:59 pobijedili brčanske Lavove, vodili su tokom cijelog finalnog meča pa je već i na poluvremenu, nakon kojeg su vodile s 47:25, bilo jasno da će ovaj trofej ponovno ostati u njihovom vlasništvu.

Banjalučke su najveće vodstvo imale pri rezultatu 58:31, ali su domaće iskoristile priliku kada su vodeće igračice Orlova bile na klupi te odmarale, da bi u 35. minuti smanjile zaostatak na 10 poena – 55:65.

Košarkašice Orlova su u 38. minuti ponovno otišle na 21 poen razlike- 79:58, čime su odagnale sve dileme oko pobjednika ovog meča.

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Saffijah Lee i Aleksandra Mužević sa po 15 te najefikasnija na utakmici Hana Predojević s 21 poenom, dok su kod Jumpera najefikasnije bila Elma Feukić s 20 i Jelena Kapisoda sa 17 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()