Košarkaši Crne Gore savladali Češku i izborili plasman na Svjetsko prvenstvo

Crnogorski košarkaši savladali su večeras u Podgorici, u 12. kolu kvalifikacija, selekciju Češke 88:70 i kao trećeplasirani u "K" grupi izborili plasman na SP

26.02.2023. 21:09
  • Podijeli:
crnagora_ceska-63fbbc587c896.webp Foto: Anadolija

Košarkaška reprezentacija Crne Gore drugi put uzastopno plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

Crnogorski košarkaši savladali su večeras u Podgorici, u 12. kolu kvalifikacija, selekciju Češke 88:70 i kao trećeplasirani u "K" grupi izborili plasman na SP. Na šampionatu svijeta iz iste grupe igraće još Francuska i Litvanija.

Crnogorski košarkaši su u odlučujućem meču već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, na kraju prve četvrtine bilo je 32:14, a na polovini razlika je iznosila 25 poena (50:25).

Najubjedljiviju prednost imali su u trećoj četvrtini, koja je dva puta iznosila i 27 poena (54:27, 56:29).

Crnogorsku selekciju do pobjede, sedme u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, vodili su Nikola Ivanović sa 17 i Nemanja Radović sa 16 poena. Istakao se i Kendrik Peri sa 14, dok je Andrija Slavković meč završio sa 11 poena.

U češkoj selekciji najbolji je bio Ondrej Hanzlik sa 17 koševa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()