Košarkaš Lakersa: Postim za ramazan i to mi pomaže da bolje igram

U centru pažnje nakon utakmice našao se igrač Lakersa, Taurean Prince, zbog toga što je iskoristio priliku da priča o islamu i ramazanu kojeg je uspio da isposti

09.04.2024. 14:44
  • Podijeli:
Taurean Prince_foto_reuters-6615313defc77.webp Foto: Reuters

Los Angeles Lakersi igrali su u nedjelju na svom parketu protiv Minnesote Timberwolvesa i poraženi su sa 127:117, a u centru pažnje našao se Taurean Prince koji je prije nekoliko godina prešao na islam, te je odlučio da posti mjesec ramazan i o tome je pričao nakon što je meč završen.

Lakersi nisu uspjeli da nastave pobjedonosni niz od četiri uzastopne pobjede jer je Minnesota slavila u Los Angelesu i pokazala da ove sezone igra u odličnoj formi.

Timberwolvesi su i dalje prvi na tabeli Zapadne konferencije iako imaju izjednačen omjer kao i Denver Nuggetsi. Svoju snagu Minnesota je pokazala protiv Lakersa koji nisu uspjeli da pariraju u ovom meču.

U centru pažnje nakon utakmice našao se igrač Lakersa, Taurean Prince, zbog toga što je iskoristio priliku da priča o islamu i ramazanu kojeg je uspio da isposti i pored zgusnutog rasporeda utakmica u NBA ligi.

@zakkir_nurmagedov

All praise be to ALLAH ❤️❤️❤️👆👆👆

♬ Into Your Arm Slow - It's DDJ

Prince se prvo našao u centru pažnje tokom meča jer je bio ozvučen, te je imao zanimljiv razgovor s Rudyjem Gobertom.

Francuskom reprezentativcu prvo je nazvao selam i čestitao mu na prinovi koju je nedavno dobio, a Gobert je potom pitao Princea kako se nosi s ramazanom i da li posti.

"Da, gospodine. Skoro je završen. U utorak se završava ramazan", rekao je Prince centru Minnesote.

Nakon utakmice dao je izjavu i za ESPN, a komentatore je zanimalo da li smije piti barem vodu dok posti znajući koliko je teško igrati mečeve i postiti tokom ramazana.

"Svaka utakmica je drugačija. Danas je baš drugačije jer je utakmica počela u 12:30 sati, svi znaju da postim tokom ramazana i da ne mogu jesti i piti dok traje post. Ovo je nešto novo za mene i prvi put da igram meč dok postim, ali je bilo jako dobro iskustvo. To mi pomaže", rekao je Prince, a potom objasnio komentatorima da ne smije piti čak ni vodu.

"Ništa se ne smije piti ni jesti od zore do sumraka. Voda? Ni voda, apsolutno ništa. Operem zube ujutro i to je to. Sva slava pripada Allahu".

Osim njega, ovaj mjesec ramazan posti i veliki Kyrie Irving koji ove sezone igra možda i najbolju košarku u svom životu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()