Komplikacije: Borac prokockao prvu meč loptu

Četa Zorana Kašćelana sada je na omjeru 7-4, ali ako dobije oba preostala duela, sigurno će zaigrati u regionalnom doigravanju

06.03.2023. 19:53
  • Podijeli:
Borac - Podgorica_ABA-640626328a9a4.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca nisu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu u borbi za plej-of ABA 2 lige.

Banjalučani su u 11. rundi poraženi od Podgorice rezultatom 60:73 (10:15, 19:17, 18:21, 13:20), te će morati da se "vade" protiv TFT-a, odnosno Šenčura.

Četa Zorana Kašćelana sada je na omjeru 7-4, ali ako dobije oba preostala duela, sigurno će zaigrati u regionalnom doigravanju.

Početak utakmice nagovještavao je rovovsku bitku pod svodovima širokobriješke "Pecare". Igralo se tvrdo, odbrane su dominirale pa kombinovanih 25 poena za deset minuta igre i ne čudi.

Borac je bolje otvorio drugi kvartal, serijom 6:0 preuzeo vođstvo, te natjerao Nebojšu Bogavca da zatraži minut odmora.

Predah je prijao crnogorskom predstavniku s obzirom na to da je do velikog odmora zaigrao bolje i vratio prednost na svoju stranu.

Ta pozitivna serija kao da je bila uvod u ono što je uslijedilo na početku treće četvrtine. Raznovrstan napad i čvrsta odbrana omogućili su nominalnom gostu da kreira seriju 18:8, pobjegne na 13 koraka i nagovijesti epilog.

Nisu se "domaćini" predali. Do ulaska u završni period prišli su na "minus šest", održavali su priključak do sredine kvartala, ali kao da su u tom nastojanju da se vrate u život potrošili previše energije.

Podgorica se zatim odvojila na "plus 15" i u laganom ritmu ovjerila petu vezanu pobjedu koja ju je ostavila u igri za paslman u plej-of.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()