Kašćelan za UNU: Uz pun "Borik" da srušimo i Krku

"Bilo je jako lijepo igrati u "Boriku" prije dva dana. Podrška nam je mnogo značila. Volio bih da i večeras bude takva atmosfera, ako ne i bolja"

26.01.2023. 10:42
  • Podijeli:
Zoran Kašćelan_ABA-63d245986abb6.webp Foto: Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Borca Zoran Kašćelan pozvao je navijače da večeras "repriziraju" ambijent od prije dvije noći, a zašto ne, i nadmaše ga jer bi, kako kaže, to mnogo značilo njegovoj mladoj ekipi.

Crveno-plavi su prekjuče odbranili "Borik" protiv šampionskog Zlatibora, u utakmici osmog kola ABA 2 lige. Fešta je, pak, kratko trajala jer večeras slijedi novi izazov, Krka.

Dugogodišnji abaligaš biće još veći test za Banjalučane koji sa skorom 6-2 čvrsto drže poziciju u gornjem domu. Saldo će imati priliku da uvećaju u još jednom derbiju koji je zakazan za 18 časova.

"Bilo je jako lijepo igrati u "Boriku" prije dva dana. Podrška nam je mnogo značila. Volio bih da i večeras bude takva atmosfera, ako ne i bolja. Pomoć sa tribina je potrebna mladim momcima, neki od njih prvi put su se susreli sa ovom situacijom. Naš cilj je Top 8, idemo meč po meč, a prava nagrada za sve što radimo bila bi pobjeda kojom bismo napravili veliki korak", izjavio je Kašćelan za UNU.

Strateg Borca imao je samo riječi hvale za večerašnjeg protivnika:

"Krka je još veći izazov od Zlatibora. Riječ je o jednom od glavnih pretendana za ulazak u najviši rang. Iskusna je ekipa, dugodonišnji član ABA lige predovđena Rokom Stipčevičem, jednim od njaboljih plejmejkera regiona. To iskustvo biće velika prednost protivnika u odnosu na nas. Znamo šta nam je činiti, odbrambeno moramo da budemo na maksimumu, uz koncentraciju i minimalan broj izgubljenih lopti. To će biti ključ. Jer, rival je fizički jaka ekipa, defanzivno vrlo čvrsta i zahtjevna".

Crveno-plavi su u pojedinim mečevima ove sezone znali olako da prospu prednost. Protiv Zlatibora su odlično počeli, a onda dozvolili protivniku da preuzme konce igre. Ohrabruje, međutim, da su se trgli u pravom trenutku i u simbiozi sa navijačima stigli do podviga.

"Košarka je takav sport. Mi jesmo na početku imali veliko vođstvo, ali košarka se promijenila. Velike su oscilacije u skoro svim utakmicama. Mi na to i jesmo spremni jer imamo mlad tim. Raduje me jer su neki mladi momci dali impuls, važan doprinos, pogotovo odbrambeno. Na kraju smo možda imali i sreće u nekim trenucima. Vjerujem da smo ju odnosom i igrom i zaslužili", zaključio je Kašćelan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()