Kašćelan nakon poraza: Dobra lekcija u pravo vrijeme

"Rival je igrao muški, čvrsto, bio nivo iznad nas od samog starta. Njegovoj želji i energiji nismo mogli da pariramo"

06.03.2023. 20:13
  • Podijeli:
Zoran Kašćelan Borac_ABA-640638f102019.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Borca Zoran Kašćelan poraz od Podgorice je ocijenio kao zaslužen, ali i kao dobru lekciju pred odlučujućih 80 minuta regularnog dijela sezone ABA 2 lige.

Banjalučani su u četvrti "balon" u Širokom Brijegu stigli sa omjerom 7-3 i svega jedna pobjeda im nedostaje da ovjere plasman u plej-of.

Prvu meč loptu su prokockali protiv rivala koji ih je stigao na tabeli. Crnogorski sastav je slavio u čvrstoj utakmici u kojoj je ključnu prednost stekao u trećem kvartalu.

Pokušali su Kašćelanovi učenici da se vrate, ali u finišu kao da su ostali bez snage.

"Prvo, čestitam Podgorici na apsolutno zasluženom trijumfu. Rival je igrao muški, čvrsto, bio nivo iznad nas od samog starta. Njegovoj želji i energiji nismo mogli da pariramo. Znali smo da nas čeka meč protiv fizički zahtjevne ekipe, ali i mi imamo te kvalitete. Pa ipak, danas smo potpuno nadigrani. Bila nam je ovo dobra lekcija u pravo vrijeme", priznao je Kašćelan.

Strateg Banjalučana je otkrio u kojem segmentima leži ključ poraza:

"Opet kažem, odigrali su jako čvrsto, to im je pomoglo da drže visok defanzivni nivo i natjeraju nas na 21 izgubljenu loptu. Uz ovakav šut, jednostavno nismo mogli do pobjede.

Prva meč lopta je prkokockana, međutim, ostale su još dvije protiv, barem na papiru, lakših rivala. U srijedu, od 21 čas, slijedi bitka protiv TFT-a, a zatim i u petak okršaj sa Šenčurom (21).

"Plasman u plej-of je naš zvanični cilj. Imamo još dvije šanse. Jedna pobjeda nam je potrebna da ovjerimo Top 8. Nadam se da ćemo u tome da uspijemo. A onda ćemo da analiziramo ovakve lekcije i učimo iz njih", zaključio je Kašćelan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()