Kari: Vrijedna pobjeda i dobra igra u oba smjera

"Vjerujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji"

26.08.2023. 16:58
  • Podijeli:
Svetislav Pešić_FIBA-64ea11bbe7ea7.webp Foto: FIBA

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Peišić bio je vidno zadovoljan premijerom Mundobasketa u kojoj su njegovi učenici deklasirali Kinu sa 105:63.

Orlovi su atraktivnom igrom kontrolisali dešavanja od početka do kraja.

"Dobro smo se pripremili sa utakmicu, a sve što smo planirali smo uspjeli da sprovedemo u djelo. Ostvarili smo vrijednu pobjedu, a prikazali smo i veoma dobru partiju u oba smjera. Odbrana je bila na željenom nivou, a iz dobre odbrane imali smo dovoljno samopouzdanja za igru u napadu. Filip Petrušev je iskrenuo zglob, povreda nije ozbiljna, nije bilo potrebe da bilo šta forsiramo, biće u timu protiv Portorika", naglasio je Pešić.

Košarkaški lisac je potom nastavio izlaganje:

"Ovo je potpuno novi tim. Utakmica sa Kinom je bila jako bitna da pokažemo da vrijedimo i možemo. Idemo dalje, a kao i danas, u svakoj narednoj utakmici će ključ biti odbrana. Očekujem da napredujemo kako šampionat bude odmicao. Vjerujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji, kao što smo to uradili i na premijeri. Idemo dalje", dodao je Pešić.

U narednoj rundi, Kina igra protiv Južnog Sudana, a Srbija protiv Portorika. Ovi mečevi su na programu u ponedjeljak.

Grupa u kojoj se nalaze Orlovi, ukršta sa onom u kojoj su Italija, Dominikanska Republika, Filipini i Angola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()