Jusuf Nurkić ušao u historiju NBA, ali nažalost zbog ne tako lijepog razloga

Nažalost po njih i njihove navijače, oni su već u prvom kolu doigravanja eliminisani od Minnesote Timberwolvesa koji su sinoć sa 122:116 slavili u Phoenixu

29.04.2024. 14:49
  • Podijeli:
nurkic sunsi reuters-65a4cdb35b235.webp Foto: Reuters

Mnogo se u play-offu NBA lige očekivalo od Phoenix Sunsa za koje igra reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Nažalost po njih i njihove navijače, oni su već u prvom kolu doigravanja eliminisani od Minnesote Timberwolvesa koji su sinoć sa 122:116 slavili u Phoenixu.

Očekivalo se da će Durant i njegovi saigrači pružiti dobar otpor Minnesoti, ali u četiri odigrane utakmice četiri pobjede upisala je ekipa Timberwolvesa i tako se bez problema plasirala u narednu rundu.

Phoenix je igrao drugi meč pred svojim navijačima koji su se nadali da Sunsi mogu da dođu do pobjede i barem ostanu još malo u životu, ali se to nije desilo.

Prvo poluvrijeme bilo je koliko-toliko dobro za Phoenix koji je na odmor otišao sa vodstvom od pet razlike, a rezultat u tim trenucima bio je 61:56.

Ipak, Minnesota u posljednjoj dionici uspijeva napraviti totalni preokret i na kraju upisati pobjedu od 122:116 i na taj način eliminisati ekipu Phoenixa.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 20 minuta, te je imao solidan učinak od devet poena, osam skokova i pet asistencija.

Nakon utakmice pojavila se informacija vezana za Nurkića kojom sigurno bh. reprezentativac neće biti nimalo ponosan.

Nurkić je upao u historiju NBA lige kao igrač sa najgorim omjerom u play-offu NBA lige od igrača sa najmanje 20 nastupa.

Upisao je Nurkić svega tri pobjede, te 17 poraza u svojih 20 nastupa u play-offu NBA lige.

Sigurno je da će u godinama pred nama Nurkić dati sve od sebe da popravi ovaj statistički podatak.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()