Jubilarni Kup Republike Srpske: Pehar ne mijenja vlasnika

Banjalučani su u jubilarnom, 30. finalu najmasovnijeg takmičenja na pleća bacili "žilavu" Budućnost

15.02.2023. 18:54
  • Podijeli:
KK Borac_ABA-63ed08e7c895a.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca odbranili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Banjalučani su u jubilarnom, 30. finalu najmasovnijeg takmičenja na pleća bacili "žilavu" Budućnost.

Nakon 40 minuta uzbudljive košarke pod svodovima "Borika", semafor je pokazivao 71:65 (14:14, 24:12, 9:20, 24:19). 

U prvom kvartalu gledali smo ujednačenu košarku, nijedan sastav nije uspio da se rezultatski "odlijepi", pa je na prvom predahu bio egal, 14:14.

Crveno-plavi su dominirali u drugom periodu. Odigrali su odlično na oba kraja terena i vođstvom 38:26, činilo se tada, udarili temelje trijumfa.

Pa ipak, Bijeljinci nisu došli sa bijelom zastavom. Odigrali su odličnu treću četvrtinu, potpuno se vratili u igru i najavili dramu.

U posljednjem minutu bili su na samo dva koraka zaostatka. Borac je tada zadržao pribranost, bio koncentrisaniji i u trileru stigao do velikog slavlja.

Ovom pobjedom učenici Zorana Kašćelana izborili su plasman u polufinale Kupa Mirze Delibašića u kojem će se u petak sastati sa Igokeom. Drugi par čine domaća Bosna i Široki Brijeg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()