Јokić skroman, ali ipak bolji u NBA duelu dvojice Nikola

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Majkl Porter Džunior sa 25 postignutih poena, uz sedam skokova (5/9 za tri). Aron Gordon je ubacio 16, a Džamal Mari 14 poena

14.03.2024. 08:34
  • Podijeli:
Nikola Jokić AP PhotoDavid Zalubowski_Tanjug-65f03bdfa059c.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Košarkaši Denvera pobijedili su na gostovanju ekipu Majamija rezultatom 100:88. U NBA duelu dvojice srpskih košarkaša i dvojice Nikola, Јokić je postigao 12, a Јović tri poena.

Denver je u Majamiju nanizao četvrti trijumf u NBA ligi kojim je sačuvao lidersku poziciju na tabeli Zapadne konferencije, dok je ekipa Hita seriju poraza produžila takođe na četiri i trenutno je na osmom mjestu koje na Istoku vodi u plej-in.

Nagetsi su već u prvom periodu stekli 13 poena prednosti, Majami je početkom treće četvrtine anulirao zaostatak i u nekoliko navrata prešao u blago vođstvo, ne veće od četiri poena, ali je Denver bio dominantan u posljednjih 12 minuta (28:17) tokom kojih je osigurao trijumf.

U prvim petorkama obje ekipe bio je po jedan Srbin i po jedan Nikola, obojica nekadašnji igrači beogradske Mege - Јokić u Denveru, a Јović u Majamiju.

Iako nije bio uobičajeno inspirisan, Јokić je meč završio sa 12 postignutih poena, naspram Јovićeva tri.

Za 37,5 minuta na parketu, Somborac je samo osam puta šutnuo na koš i pet puta pogodio - sve za dva poena. Ubacio je i dva slobodna bacanja iz tri pokušaja, upisao je 14 skokova i šest asistencija.

Nikola Јović je igrao 15,5 minuta, ubacio je jednu trojku iz ukupno tri šuta iz igre, uhvatio je jednu loptu i podijelio asistenciju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Majkl Porter Džunior sa 25 postignutih poena, uz sedam skokova (5/9 za tri). Aron Gordon je ubacio 16, a Džamal Mari 14 poena.

Među igračima Majamija istakao se Bem Adebajo koji je postigao 17 poena i uhvatio 13 lopti. Pratio ga je DŽimi Batler sa 15, dok je Teri Rozir upisao 14 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()