Jokić ima drugi najveći ugovor u NBA-u, a jedva je među 10 najplaćenijih

Na vrhu je, kao i obično, LeBron James, koji će zaraditi 80 miliona izvan NBA lige, čak 30 više od Curryja, prvog sljedećeg na popisu

22.10.2023. 13:06
  • Podijeli:
nikola_jokic_M.M.ATAImages (1)-649fe6b73473d.webp Foto: M.M./ATAImages

Nikola Jokić na ljeto 2022. potpisao je novi ugovor s Denver Nuggetsima koji će mu donijeti 47.6 miliona dolara u sljedećoj sezoni.

To je isti iznos kakav će pospremiti LeBron James i aktuelni MVP Joel Embiid, a samo Stephen Curry zaradit će više (51.9 miliona) od ugovora s klubom u sezoni 2023./24.

Ipak, Jokić je jedva ušao u prvih 10 Sporticove liste najplaćenijih NBA igrača jer druge zvijezde s manjim NBA ugovorima više zarađuju sa strane, od sponzorskih i drugih ugovora.

Jokiću se računa sedam miliona sponzorskih dolara, što ga dovodi do ukupne zarade od 54.6 miliona, koja je dovoljna za tek deveto mjesto.

Na vrhu je, kao i obično, LeBron James, koji će zaraditi 80 miliona izvan NBA lige, čak 30 više od Curryja, prvog sljedećeg na popisu. Na listi od 15 košarkaša samo Bradley Beal dobiva manje od sponzora nego Jokić. Zato su najboljeg košarkaša svijeta na ukupnoj listi zarada preskočili i Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant, Klay Thompson, Damian Lillard i James Harden.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()