Iznenađenje Mundobasketa: Srbija saznala prvog rivala u osmini finala

To će biti Dominikanska Republika koja je najveći hit dosadašnjeg dijela turnira. Dominikana je osvojila grupu A sa tri pobjede.

29.08.2023. 12:25
  • Podijeli:
Srbija Portoriko_FIBA-64ec98161942e.webp Foto: FIBA

Košarkaši Srbije koji će ovjeru prvog mjesta u grupi B sutra tražiti protiv Južnog Sudana saznali su prvog rivala u drugom krugu takmičenja na Svjetskom prvenstvu (osmina finala).

To će biti Dominikanska Republika koja je najveći hit dosadašnjeg dijela turnira. Dominikana je osvojila grupu A sa tri pobjede.

Nakon pobjeda nad Filipinima i Italijom, Dominikanska Republika je danas pobijedila i Angolu (ispala iz igre za drugo mjsto) sa 75:67  i tako ovjerila prvo mjesto u grupi. Mučili su Dominikanci, jer je njihov najbolji igrač Karl-Entoni Tauns u ranoj fazi igre napravio tri lične greške, a početkom treće je imao već četiri. Angola je vodila krajem trećeg perioda, ali su Dominikanci na kraju ipak nekako iščupali pobjedu. Upravo je Tauns preuzeo odgovornost u finišu i predvodio svoju selekciju do velikog trijumfa. Susret je završio sa svega osam poena, svih 8 u drugom dijelu. Najefikasniji je bio Andres Felic sa 17, pišu "Nezavisne".

Dakle, selekciju koju predvodi NBA zvijezda Karl-Entoni Tauns u drugi krug prenosi maksimalan broj bodova, što će vjerovatno uraditi i Srbija i jasno je da će ove selekcije biti nadomak četvrtfinala. Dominikani će vjerovatno biti potrebna još samo jedna pobjeda za veliki podvig, a obzirom da će im jedan od rivala biti još Portoriko, Kina ili Južni Sudan to je sasvim realan scenarij.

Ko će biti drugi u grupi A i ko će biti drugi protivnik Srbiji biće poznato nakon današnjeg duela između Italije i Filipina. Filipinima je za prolaz potrebna pobjeda od 12 razlike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()