Izmislili sjednicu Skupštine Košarkaškog saveza BiH kako bi fingirali izvještaj za ministarstvo

Bošnjak kategorično tvrdi da sjednica nije održana i da će ovu stvar tjerati do kraja

06.10.2023. 19:01
  • Podijeli:
kosarkaski_savez_BiH_zgrada_foto_FB Cropped-652035a082131.webp Foto: Facebook

Božo Bošnjak, poznati košarkaški radnik iz Širokog Brijega, tvrdi da vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, za koju se u zvaničnim dokumentima navodi da je održana još 14. juna ove godine – izmišljena?

“Odgovorno tvrdim da nikakva slična sjednica nije održana. Ja sam član Skupštine KSBiH i nikakav poziv za sjednicu nisam dobio, Bošnjak demantira.

"Ne mogu vjerovati da se neko usudio da napravi dokument i napiše da je održana sjednica i dostavi ga nadležnom ministarstvu, a odgovorno tvrdim da nije".

A da jeste, pa Vi, mediji, bili biste pozvani da prisustvujete ili bi Vam barem neko dostavio neko saopćenje sa Skupštine piše Raport.

Evo, da li ste vi znali da je održana sjednica Skupštine? Nađite mi jednog čovjeka koji je prisustovao sjednici, neka kažu gdje je sjednica održana”, govori Bošnjak.

Tvrdi da će, nakon što je došao u posjed rješenje Ministarstva pravde BiH o razrješenju i imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora KSBiH, kao i razrješenja i imenovanja predsjednika Skupštine KSBiH, obavijestiti ministra Davora Bunoza te podići krivične prijave protiv osoba odgovornih za ovu aferu.

U obrazloženju odluke Ministarstva o izmjenana koje je tražio KSBiH se navodi da je podnosilac zahtjeva (KSBiH) naknadno, 29. juna, izvršio dopunu zahtjeva te dostavio zapisnik sa Vanredne sjednice Skupštine, spisak delegata koji su prisustvovali sjednici Skupštine, kao i odgovarajuće odluke o razrješenju, odnosno imenovanju.

Prethodni zahtjev Ministarstvu je podnesen 29, maja, no nije uvažen i vraćen je na dopunu odlukom od 9. juna.

Očito je problem bio vezan za Skupštinu, pa je već 14. juna, prema podacima dostavljenim Ministarstvu, organizirana Vanredna sjednica sa odgovarajućim odlukama.

No, Bošnjak kategorično tvrdi da sjednica nije održana i da će ovu stvar tjerati do kraja.

“Pisao sam Savezu da mi daju objašnjenje o ovome, nikakav odgovor nisam dobio.

I sigurno ću uraditi sve da se stvari istjeraju načistac. Obavijestit ću ministra Bunozu, kao i podići krivične prijave. To neće tek tako proći”, tvrdi Bošnjak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()