Istorija je ispisana: Jokić i Denver na krovu planete

Džoker i ekipa su dokazali da imaju šampionski kov. Defanziva je bila ključ uspjeha. Bila je to rovovska borba, bitka za svaku loptu

13.06.2023. 05:15
  • Podijeli:
Nikola Joki_Profimedia-6487dcc827a24.webp Foto: Profimedia

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi novi su šampioni NBA lige, po prvi put u istoriji franšize.

Grumenja iz Kolorada do podviga su stigli pošto su u velikom finalu na pleća bacili Majami Hit.

Krunu su ovjerili četvrtom pobjedom u krcatoj "Bol areni", u kojoj su slavili sa 94:89.

Džoker i ekipa su dokazali da imaju šampionski kov. U anale su se upisali pošto su se još jednom prilagodili rivalu i odigrali granitnu odbranu.

Defanziva je bila ključ uspjeha. Bila je to rovovska borba, bitka za svaku loptu.

Na koncu, srpski as je, po ko zna koji put, bio prevaga.

Jokić je predvodio nove prvak sa 28 poena i sjajn šut iz igre 12/16. Tome je dodao i 16 skokova, te četiri asistencije za nešto više od 42 minuta na terenu.

Kod čete Majka Melouna istakao se Majkl Porter Džunio sa 16 koševa, Džamal Marej je ubacio 14 pogodaka, Kentavius Koldvel-Poup je brojao do 11, Brus Braun do 10...

Kod Vreline sa Floride najefikasniji je bio Džimi Batler sa 21 poenom. Nikola Jović nije ulazio u igru.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()