Igra li Jokić na Olimpijadi? Ekskluzivno za UNU - Svetislav Pešić

Košarkaška godina za nama je bila izazovna i duga, a u 2024. Srbiju tek očekuju veliki koraci

04.01.2024. 13:46
  • Podijeli:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je ekskluzivno za UNU napravio retrospektivu godine za nama i najavio naredne korake srpskih košarkaša. 

Godinu iza nas obiljeležili su brojni spottski rezultati, a među njima je svakako i srebrna medalja košarkaša Srbije na Svjetskom prvenstvu i plasman na Olimpijske igre, koji će biti najveći izazov u novoj, 2024. godini. Selektor Srbije Svetislav Pešić za UNU kratko se osvrnuo na ovaj podvig "orlova".

"Unapred se znalo da će to biti teško, a naš uspjeh je uvećan kada smo se direktno kvalifikovali za Olimpijske igre, naravno onda je došla prilika da se borimo za medalje i uspjeli smo da napravimo dobar rezultat. Svi smo srećni i ponosni na to, ali prije svega ponosni na to što smo pri kraju olimpijskog ciklusa uspjeli da formiramo jednu ekipu koja će i za Olimpijske igre biti posebno motivisana da pravi još bolje rezultate", poručio je Pešić u razgovoru za UNU. 

Premda je rano govoriti, Olimpijske igre su izazav koji Srbiju očekuje 2024. godine, a pitanje svih pitanje je hoće li Nikola Jokić biti u sastavu tima.

"Sezona je mnogo dugačka, Nikola je prošle sezone odigrao više od 100 utakmica, istrošeno tijelo, glava, istrošen mentalni sklop, bilo je teško očekivati da će on igrati Svjetsko prvenstvo. Šta će se dešavati u periodu pred nama, to ima još puno, NBA je tek počeo, igrači iz evropske lige su na pola sezone, moramo da sačekamo kako će se to sve odvijati. Prije svega da li će biti fizički zdravi, kada će završiti sezonu, kako će završiti sezonu", poručuje selektor košarkaša Srbije. 

Foto: Profimedia

Prvi izazov koji Srbiju očekuje jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju u februaru.

"Mi sada imamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine i to u februaru i to nam je fokus. Vode se razgovori sa igračima, posjete, održavaju kontakti i to je to", poručuje Svetislav Pešić. 

Godina za nama je bila izazovna i duga, a u 2024. Srbiju tek očekuju veliki koraci, počev od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a kruna svega svakako će biti Olimpijske igre u Parizu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()