Finalna predstava, čin četvrti: Majstorica ili titula?

Svi istinski ljubitelji loptanja pod obručima se nadaju da će se nakon večerašnjeg duela pričati samo o košarco

20.06.2023. 12:00
  • Podijeli:
Zvezda Partizan_ABA-6491731c39b94.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras igraju četvrti čin finalne predstave ABA lige.

Poprište je isto kao i u nedjelju, "Hala Aleksandar Nikolić". Termin je nešto raniji, 19 časova. Ali je ulog isti, opstanak u seriji za domaće, odnosno titula za goste.

Svi istinski ljubitelji loptanja pod obručima se nadaju da će se nakon večerašnjeg duela pričati samo o košarci.

Prva tri susreta obilježila su uvrede i gađanje igrača na parketu. I jedni i drugi apelovali su na svoje pristalice da prekinu sa tim.

Hoće li ih poslušati? Teško je dati odgovor. Ono što je izvjesno je da je kapacitet dvorane smanjen zbog incidenata koje su napravile pristalice Crveno-bijelih, a novčano su kažnjeni i aduti Crno-bijelih Džejms Naneli i Jam Madar zbog neprimjerenog ponašanja.

U naelektrisanim atmosferama, na ivici incidenta, oba sastava su iskoristila prednost domaćeg parketa.

Četa Željka Obradovića je lako dobila prvi boj, malo teže drugi, dok su učenici Duška Ivanovića u četvrtom kvartalu treće utakmice zagospodarili parketom i rutinski smanjili na 1-2.

Nema sumnje da će ima dobra igra u finišu posljednjeg meča dati krila i vjeru da mogu do majstorice.

Takvom epilogu se nada Nemanja Nedović, koji je uputio i apel Zvezdinim navijačima:

"Znali smo da nas čeka fizički zahtjevna serija. U večerašnjoj utakmici moramo da igramo sa još više energije. Da ponovim, apelujem na naše navijače da navijaju bez ikakvog ubacivanja predmeta na teren. Znaju koliko nam znače i znaju koliko nama znači njihova podrška ali samo na pravi način. Zaista nema potrebe da se gađa protivnik.

Obradović je, s druge strane, svjestan propusta koji je njegov tim prikazao u trećem okršaju:

"Nadamo se da ćemo biti spremniji, hladnokrvniji. Znamo da je ispred nas velika prilika, još jedna utakmica. Moramo da igramo konstantno, moramo da igramo dobru košarku od prvog do posljednjeg minuta".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()