Evroliga čestitala na nestvarnim brojkama: Partizan najgledaniji tim u istoriji takmičenja

Partizan je u samom finišu ligaškog dijela takmičenja ostao bez plasmana u plej-in Еvrolige, ali uprkos razočaravajućim rezultatima ima čime da se pohvali.

15.04.2024. 15:42
  • Podijeli:
Tan2024-03-2823162710_8 kevin panter kk partizan foto marko djokovic-661a27fd72363.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Еvroligaške utakmice košarkaša Partizana u "Beogradskoj areni" ove sezone je u prosjeku gledalo 19.916 navijača, što je najveća prosječna posjeta u istoriji Еvrolige.

Partizan je u samom finišu ligaškog dijela takmičenja ostao bez plasmana u plej-in Еvrolige, ali uprkos razočaravajućim rezultatima ima čime da se pohvali.

Еvroligaške utakmice crno-bijelih u "Beogradskoj areni" ove sezone je gledalo ukupno 338.574 navijača, odnosno u prosjeku 19.916 ljudi po meču.

Kako je saopštila Еvroliga, to je najveća prosječna posjeta koju je jedan tim imao u istoriji elitnog evropskog takmičenja.

 

 

"U sezoni u kojoj nisu stigli do plej-ofa, to što su rekorderi pokazuje da su navijači Partizana navijači tima, a ne navijači rezultata", istakla je Еvroliga na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Partizan je već dvije sezone zaredom najgledaniji klub u Еvroligi. Prethodne godine je sa skorom 20-14 izborio šesto mjesto na tabeli i plasman u četvrtfinale, dok je sada takmičenje završio na 11. poziciji sa 16 pobjeda i 18 poraza.

Crno-bijeli su završili kampanju u Еvroligi, ali već u sredu u Beogradu igraju prvi meč četvrtfinalne serije regionalne ABA lige protiv Igokee.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()