Dva lica Srbije: Orlovi poletjeli pa strepili

Četa Svetislava Pešića prvu fazu takmičenja završiće prekosutra, duelom sa Južnim Sudanom

28.08.2023. 15:46
  • Podijeli:
Srbija Portoriko_FIBA-64ec98161942e.webp Foto: FIBA

Košarkaši Srbije upisali su drugu pobjedu na Mundobasketu koji se igra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Nakon rutinskog slavlja protiv Kine, Orlovi su u drugoj rundi planetarne smotre porazili Portoriko u utakmici u kojoj su prikazali dva lica.

Poslije 40 minuta loptanja pod obručima, semafor je pokazivao 94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19).

Četa Svetislava Pešića prvu fazu takmičenja završiće prekosutra, duelom sa Južnim Sudanom koji je danas upisao prvenac protiv Kine (89:69).

Već od prvog minuta bilo je jasno da je favorit odlučan u namjeri da "reprizira" utakmicu koju su isti rivali odigrali prije 12 dana u Beogradu.

Tada su Karijevi učenici u jednom trenutku imali i 50 poena razlike, a na kraju su slavili sa "plus 35".

Po sličnom scenariju je počeo i današnji duel. Sjajni Nikola Jović je povukao srpski tim naprijed, prednost je rasla iz minuta u minut, do ogromnih 30 koševa razlike na velikom predahu (57:27).

Pa ipak, Portorikanci su u trećem kvartalu pokazali ponos. Na parket su izašli puno agresivniji, borbeniji, odlučniji...

Orlovi kao da nisu bili spremni na to, "premekanom" odbranom su im olakšali posao, dozvolivši protivniku da se digne i spusti zaostatak za manje od 20 razlike.

Na posljednjem odmoru Pešić je "očitao bukvicu" igračima, uz poruku da se "ne brukaju" i ne budu "provincijski tim". 

No, upozorenje baš i nije "upalilo" jer je autsajder prišao na "minus 10" i najavio dramu.

Ona je, srećom, izostala, ali ono što brine je veliki pad u igri Srbije i povreda Alekse Avramovića koji je, kao i Filip Petrušev dva dana ranije, iskrenuo skočni zglob.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()