Dončić obara sve rekorde: Ovo u NBA ligi nikada nije viđeno

Trenutno najveći ugovor u historiji lige potpisao je Jaylen Brown tokom ovog ljeta s Boston Celticsima

18.09.2023. 15:09
  • Podijeli:
Luka Doncic_Tanjug AP-64228392953ac.webp Foto: Tanjug/AP

Slovenački košarkaš Luka Dončić na sjajnom je putu da se izbori za najveći ugovor u historiji NBA lige i postane prvi igrač s godišnjom zaradom od 70 miliona eura.

Dončić (24) ostvarit će pravo na petogodišnji ugovor s Dallasom tokom 2025. godine. Ostalo mu je još nekoliko stvari da ispuni, kako bi postao najbolje plaćeni košarkaš u historiji lige.

Kako prenosi ESPN, Dončić će biti prvi košarkaš NBA lige koji će potpisati ugovor na 70 miliona dolara godišnje, a za to mu je potrebno da uđe u najbolju petorku lige peti put zaredom.

U SAD-u ističu da je za postizanje takve historijske plate Luka Dončić ispunio cilj da četiri puta uzastopno bude član idealne petorke NBA prije 25. rođendana. Problem je taj što je u NBA ligi samo šest godina, ali Dončić ima iznimku.

Kako nije dovoljno godina u ligi, morat će ispuniti drugi cilj, a to je da pet puta zaredom bude u idealnoj petorci NBA lige. Ukoliko to učini naredne godine, ispunit će pravo i potpisati najveći ugovor u historiji NBA lige.
Salary cap bi se trebao povećati za 10 posto, a tako bi Dončićev ugovor iznosio nevjerovatnih 367,5 miliona dolara. Zadnje godine ugovora zaradio bi čak 83,6 miliona dolara.

Trenutno najveći ugovor u historiji lige potpisao je Jaylen Brown tokom ovog ljeta s Boston Celticsima. Potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 304 miliona dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()