Dončić na intervju stigao s četiri automobila, zamalo kupio i peti vrijedan tri miliona dolara

Novinar je brzo shvatio da su vozila prešla dosta kilometara

17.04.2024. 10:09
  • Podijeli:
doncic-660a5cf35ebe1.webp Foto: AP Photo/Eric Christian Smith

Slovenska košarkaška zvijezda Luka Dončić predstavljen je na malo drugačiji način u intervju za portal esquire.com, a razgovor je vođen u pravcu njegove druge velike ljubavi - automobila.

Na dogovoreni intervju je stigao s čak pet vozila, od kojih su četiri njegova - Lamborghini Urus, Ferrari 812 Superfast, Chevrolet Camaro iz 1968. godine i njegov omiljeni Apocalypse Hellfire 6x6.

"Moje prvo luksuzno vozilo bila je Porsche Panamera. Sada imam 13 automobila. Još uvijek imam Porsche 911 u Sloveniji", rekao je najbolji strijelac NBA ove sezone.

Novinar je brzo shvatio da su vozila prešla dosta kilometara.

"Volim da vozim. Ovo je moje slobodno vrijeme. Svuda idem autom. Ponekad čak i kasno uveče, jednostavno se vozim okolo. Ljeti volim da se vozim negdje blizu vode", rekao je Luka za Esquire.

Peto prevozno sredstvo nije bilo njegovo i tu se našlo za potrebe snimanja, ali Dončić je razmišljao da ga kupi nakon pto ga je vidio. Radi se o automobilu Koenigsegg Regera, koji košta oko tri miliona dolara, ali je shvatio da je premali s obzirom na njegovu visinu i odustao je.

U nastavku razgovora pričao je i o odjeći koju inače nosi:

"Volim da se oblačim neformalno. Počeo sam da nosim i malo više 'fancy' stvari. Volim da se lijepo oblačim, ali to je uglavnom zbog dolaska na utakmicu i povremenih večera", objasnio je Dončić.

Inače, Dončić je uz Nikolu Jokića glavani favorit za nagradu MVP-a regularnog dijela sezone u kojoj do sada u prosjeku postiže 33.9 poena po meču, uz 9.2 skokova i 9.8 asistencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()