Dobri Nurkić nije mogao protiv Dallasa i Dončića, James nadigrao Jokića

Aktuelni MVP oborio još jedan rekord Denvera

17.12.2022. 08:42
  • Podijeli:
nurkic_doncic - reuters-639d725fa38bd.webp Foto: Reuters

Dallas Mavericksi pobijedili su Portland Trail Blazerse rezultatom 130:110 uz vrlo dobru partiju Jusufa Nurkića koji je postigao 16 poena.

Mavericksi su prekinuli niz od tri pobjede Blazersa dok su šesti uzastopni put savladali Portland, a predvodio ih je fenomenalni Luka Dončić sa 33 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je sjajan bio i Wood sa 32 koša i 12 skokova.

Na drugoj strani Damian Lillard je 24 i prekinuo niz od četiri utakmice od najmanje 35 poena, dok je Jusuf Nurkić za 22 minute provedene na parketu ubacio 16 poena, a tome je dodao šest skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Zanimljivo je bilo i u duelu Los Angeles Lakersa i Denver Nuggetsa, a na kraju su domaći ubjedljivo slavili sa 126:108.

James je dominirao, te za skoro 36 minuta provedenih na parketu, postigao je 30 poena, te dodao devet skokova i četiri asistencije.

Kod poraženih Nuggetsa najefikasniji je bio Nikola Jokić s 25 koševa i 11 skokova.

Treba naglasiti da je Jokić postao igrač sa najviše skokova u historiji Denvera kada govorimo u utakmicama u NBA ligi, a govorimo o skokovima, obzirom da je preskočio Dana Issel.

Jokić sada ima 5.713 u najjačoj ligi na svijetu, ali je Issel i dalje lider ako uračunamo i nastupe u ABA ligi. Košarkaš iz Illinoisa je 10 godina igrao za tim iz Colorada (1975-1985) i za to vrijeme skupio 6.630 skokova.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()