Danas se spušta zavjesa na Svjetsko košarkaško prvenstvo: Ko će uzeti zlato Srbija ili Njemačka

Finalni meč, evropska bitka za svjetsko zlato između Njemačke i Srbije počet će u 14.40 sati. Manila je domačin i velikom finalu

10.09.2023. 08:50
  • Podijeli:
Košarka Srbija Mundobasket_FIBA-64f63443df54b.webp Foto: FIBA

Zavjesa na Svjetsko košarkaško prvenstvo koje se od 25. augusta igra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, bit će spuštena danas.

Dan odluke i konačnog raspleta u filipinskoj prijestolnici Manili kreće utakmicom za bronzanu medalju između Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Susret počinje u 10.30 sati.

Kanada je u polufinalu eliminirana od Srbije, dok su američki košarkaši izgubili bitku s Nijemcima.

Finalni meč, evropska bitka za svjetsko zlato između Njemačke i Srbije počet će u 14.40 sati. Manila je domačin i velikom finalu.

Njemačka na putu do finala nije osjetila gorčinu poraza. Nijemci su redom pobjeđivali Japan, Australiju, Finsku, Gruziju, Sloveniju, Latviju i SAD.

Die Mannschaft debituje u finalu svjetskih prvenstava, njihov najveći dosadašnji uspjeh na svjetskoj sceni je bronza iz SAD-a 2002. godine.

Srbija je do finala "uzela mjeru" Kini, Portoriku, Južnom Sudanu, Dominikanskoj Republici, Litvaniji i Kanadi. Jedini poraz tim Svetislava Pešića doživio je od Italije.

Ključni duel u finalu mogli bi voditi Dennis Schroder i Bogdan Bogdanović.

Nijemac u prosjeku na Mundobasketu bilježi 17.9 poena, 6.7 asistencija, dva skoke i 1.4 ukradene lopte, dok srbijanski reprezentativac zabija 19.4 poena po meču, uz 4.6 asistencija, 3.3 skoka i 2.3 ukradene lopte.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()