Dallas izjednačio protiv OKC-a, Dončić sjajan

Luka Dončić postigao je 29 koševa, imao 10 skokova, sedam asistencija i tri osvojene lopte

10.05.2024. 09:05
  • Podijeli:
doncic-663b2f62c768d.webp Foto: AP Photo/Nate Billings

Košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su Oklahoma City Thunder 119:110 i izjednačili rezultat u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije na 1:1.

Serija koja se igra na četiri pobjede sad seli u Dallas gdje će Mavericksi u sljedeće dvije domaće utakmice pokušati potvrditi stečenu prednost protiv omjerom pobjeda i poraza najbolje ekipe Zapada u osnovnom dijelu lige.

Luka Dončić postigao je 29 koševa, imao 10 skokova, sedam asistencija i tri osvojene lopte. Gađao je s 52 posto preciznosti i pokazao bolju igru nego u uvodnoj utakmici serije kad ga je Thunder limitirao na 6/19 iz igre. P.J. Washington također je ubacio 29 poena. Imao je i 11 skokova. Kyrie Irving ubacio je tek devet, ali uz 11 asistencija za Mavse.

Očekivano najbolji kod OKC-a bio je Shai Gilgeous-Alexander. Najveća zvijezda kluba zaustavila se na 33 koša, uz 12 skokova i osam asistencija. Jalen Williams dodao je 20, a Chet Holmgren, drugi u izboru za najboljeg rookieja sezone, postigao je 11 koševa, imao pet skokova i šest asistencija. Svi ostali strijelci domaće ekipe ubacili su jednoznamenkast broj poena.

Bio je ovo prvi poraz Thundera u ovosezonskom doigravanju i prva utakmica u kojoj su primili više od 100 koševa u drugom dijelu ove sezone. Ona je otvorena padom Dončića licem u parket. Slovenska superzvijezda NBA lige nije pretrpjela povredu i taj pad nije na nju utjecao.

Dončić je zabio svoja prva tri šuta i postigao osam koševa u uvodne tri minute susreta te 16 u prvoj četvrtini.

Poraz je upisala i najbolja ekipa Istoka i omjerom najbolji sastav osnovnog dijela. Bolji od Celticsa u Bostonu bili su Cleveland Cavaliersi s uvjerljivih 118:94 pa je i ta serija sad izjednačena na 1:1.

Za iznenađenje su se pobrinuli Donovan Mitchell s 29 koševa, sedam skokova i osam asistencija te Evan Mobley (10 skokova) i Caris LeVert (šest skokova), koji su ubacili po 21 poen svaki.

Jayson Tatum bio je jedini igrač Celticsa koji je postigao više od 20 koševa. Utakmicu je završio s učinkom od 25 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija, prenosi Index.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()