Curry odveo Golden State do pobjede nad Sixersima, Lakersi ne mogu dobiti bez raspoloženog LeBrona

NBA liga

31.01.2024. 07:33
  • Podijeli:
steph curry reuters-65b9e856ae9c4.webp Foto: Reuters

Sjajni Steph Curry je odveo Golden State Warriorse do pobjede nad Philadelphia 76ersima rezultatom 119:107.

Curry je bio fenomenalan, te je susret završio sa 37 poena uz osam ubačenih trojki, a upisao je i osam skokova i sedam asistencija.

Jonathan Kuminga je dodao 26, a Andrew Wiggins 23 poena, dok je na drugoj strani Tobias Harris postigao 26 poena.

Los Angeles Lakersi su poraženi na gostovanju kod Atlanta Hawksa rezultatom 138:122.

Lakersi su bili oslabljeni neigranjem Anthonyja Davisa, a ni LeBron James nije bio raspoložen za igru, te je ubacio 20 poena uz čak deset promašaja iz igre.

Atlantu je do pobjede vodio Trae Young sa 26 poena i 13 asistencija, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 18 poena.

Sinoć su odigrane još tri utakmice u kojima su pobjede zabilježili Boston protiv Indiane (129:124), New York protiv Utaha (118:103), te Toronto protiv Chicaga (118:107).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()