Crno-bijela žurka: Spektakl, rekord i plej-of na vidiku

Bila je to još jedna crno-bijela žurka u "Areni", pred ove sezone rekordnih 20.068 navijača, koju je uveličao trijumf protiv moćnog rivala

31.03.2023. 22:37
  • Podijeli:
Uroš Trifunović Partizan Real_KKP-64273ada38ea3.webp Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana u  derbiju 32. kola Evrolige na pleća su bacili Real, slavili sa 104:90 (21:23, 28:15, 29:34, 26:18) i tako došli nadomak cilja, plasmana u plej-of.

Ovakvim epilogom bez doigravanja mogu ostati samo ukoliko u preostale dvije runde izgube i na gostovanju kod Monaka i domaći duel sa Panatinakosom, Baskonija savlada i Valensiju i Asvel, a Žalgiris dobije i Makabi i Bajern  

Bila je to još jedna crno-bijela žurka u "Areni", pred ove sezone rekordnih 20.068 navijača, koju je uveličao trijumf protiv moćnog rivala.

Sjajan ambijent na krcatim tribinama nije, pak, "vezao ruke" Kraljevima. Šta više, kao da su se i gosti "nahranili" energijom publike pa su u prvoj četvrtini bili tim koji je kontrolisao igru i rezultat.

No, takav omjer snaga kratko je trajao. Četa Željka Obradovića u drugom kvartalu je pritisnula "turbo dugme", odigrala fenomenalnu odbranu, poboljšala napadačku produkciju što joj je omogućilo da na veliki predah ode sa 11 poena viška.

Madriđani su u trećem periodu držali ofanzivni čas košarke. Međutim, ni Beograđani nisu mnogo zaostajali. Tako se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa neizvjesnih šest koraka prednosti u korist domaćina..

A onda je uslijedila crno-bijela rapsodija. Publika je prepoznala pravi trenutak da pogura svoje ljubimce. I ta simbioza je Crno-bijele ubrzo vinula pod svodove "Arene".

Iz minuta u minut prednost je konstantno rasla, domaćin je dostigao i "plus 20", potom i prebacio stotku, za potvrdu pobjede i opšti delirijum na tribinama.

Pobjednike su predvodili Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 16 poena. Poraženim nisu pomogla ni 22 koša Džanana Muse.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()