Bruka, drama i odgođeni kraj: Zvezda produžila finalni boj

Poslije 40 minuta žestoke bitke, navijačke bruke i visoke tenzije, semafor je pokazivao 91:78

18.06.2023. 23:13
  • Podijeli:
Luka Mitrović Zvezda_ABA-648f650218353.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde opstali su u finalu regionalne ABA lige.

Suočeni sa eliminacijom, aktuelni šampioni su odigrali najbolji meč serije i na pleća bacili Partizan.

Poslije 40 minuta žestoke bitke, navijačke bruke i visoke tenzije, semafor je pokazivao 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19).

Učenici Duška Ivanovića u utorak će imati priliku da izbore majstoricu, opet pred svojim navijačima.

S druge strane, ekipa Željka Obradovića će učiniti sve da izbjegne peti susret.

Nakon skandaloznog uvoda i sramotnog ponašanja domaćih navijača, košarka je stavljena u prvi plan.

I jedan i drugi tim su bili daleko od svojih najboljih izdanja. S obzirom na sve što je prethodilo prvom podbacivanju, to je bilo i očekivano.

Pristalice Crveno-bijelih pravile su paklenu atmosferu i taj huk sa tribina uticao je na igru gostiju. S druge strane, domaći su imali imperativ pobjede jer je svaki drugi epilog značio konačni poraz.

U takvim okolnostima gledali smo borbenu predstavu sa dosta promašenih šuteva sa jedne i grešaka sa druge strane.

Niko nije uspijevao da se odvoji, ekipe su se često smjenivale u vođstvu, koje je na velikom odmoru bilo na strani Parnog valjka, 41:38.

Treći kvartal je pripao Zvezdi. Agresivna odbrana dala je rezultata, napad postao tečniji pa je sa "minus tri" na poluvremenu pretvoreno u "plus sedam" u finišu perioda.

Crno-bijeli nisu se tada predali te su na nakon 30 minuta igre smanjili zaostatak na tri koraka, 59:62.

Crveno-bijeli impuls iz treće četvrtine bio je vidljiv i u četvrtoj dionici.

Činilo se kao da se prvak za sve pita, kontinuirano je gradio prednost, otišao na maksimalnih "plus 11" i 185 sekundi prije kraja udario temelj trijumfa i opstanka u finalnom boju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()