Boston odigrao utakmicu kakva nije viđena više od 30 godina

Poigrali se s Indianom

02.11.2023. 09:10
  • Podijeli:
boston reuters-654356fcc0c40.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Indiana Pacerse 155:104. Iz slavnog kluba potvrdili su da je to bila deseta utakmica u historiji u kojoj su Celticsi ubacila 150 ili više koševa, a prva od 1992. godine.

Rekordan ostaje učinak iz sezone 1958./59. kad je Boston pobijedio tadašnje Minneapolis Lakerse 173:139.

Boston je jedina ekipa Istočne konferencije NBA lige koja još ne zna za poraz i jedina uz Dallas Maverickse u cijeloj ligi koja je na startu sezone nepobijeđena. Niz je nastavljen u susretu s Indianom koja u posljednjih 20-ak minuta nije imala zaostatak manji od 30 koševa, a u posljednje četiri i pol manji od 40. Najveća razlika na utakmici bila je 53 koša.

Kristaps Porzingis jedini je igrač Bostona koji je odigrao više od 27 minuta u ovom ogledu. Tačnije, premašio je tu minutažu za osam sekundi, a postigao je 13 poena. Svi drugi igrači Celtisa odigrali su manje od njega. Jayson Tatum predvodio je sve strijelce s 30 koševa i 12 skokova, 18 je dodao Derrick White, a 17 Sam Hauser.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()