"Borik" je tvrđava: Borac srušio još jednog favorita

Banjalučani su u sjajnom ambijenu "Borika", nakon Zlatibora, na pleća bacili još jednog snažnog rivala, Krku, koju su porazili sa 83:72

26.01.2023. 19:55
  • Podijeli:
Borac Krka_ABA-63d2beca12558.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Obećano - ispunjeno! Košarkaši Borca su, uz pomoć navijača, upisali još jednu veliku pobjedu u četvrtom "balonu" ABA 2 lige.

Banjalučani su u sjajnom ambijenu "Borika", nakon Zlatibora, na pleća bacili još jednog snažnog rivala, Krku, koju su porazili sa 83:72 (22:23, 16:14, 21:16, 24:19).

Ovim trijumfom su se učenici Zorana Kašćelana učvrstili u vrhu Jadrana i mnogo rasterećenije mogu da dočekaju Slogu u subotu (18 časova).

Nije počelo onako kako se gotovo 2.000 navijača u "hramu sporta" nadalo. Domaći sastav bio je u grču, teško je kreirao napad, bio "mekan" u odbrani. A rival ovakvog kvaliteta to je vješto koristio. Epilog - 4:14 na semaforu i rani tajm-aut Kašćelana.

Minut odmora je urodio plodom jer je Borac zaigrao kud i kamo bolje u odbrani, počeo je i da pogađa te je, malo po malo, "topio minus". U finišu prvog kvartala prišao je na 22:23, a onda uz zvuk sirene promašio trojku za vođstvo na prvom predahu.

Zeleni su se trgli početkom drugog perioda. Opet su uspjeli da se odvoje, ali ne zadugo.

Kada se činilo da slovenački sastav ponovo preuzima kontrolu, Crveno-plave je ponio huk sa tribina i situacija se promijenila za tili čas. Banjalučani su zagospodarili terenom i na krilima navijačkog talasa prvi put poveli, 38:37. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

Gdje su stali na kraju druge, domaći su nastavili na početku treće četvrtine. Uz dominaciju na oba kraja parketa kreirali su seriju 7:0, poveli 45:37 i natjerali Gašpera Okorna da uzme tajm-aut.

Krka je potom uspjela da uspostavi ravnotežu u igri, ali ne i da izbjegne zaostatak na ulasku u posljednjih deset minuta, koji je iznosio šest koraka (53:59).

Uporna Krka je odbila da se preda. Gost je smogao snage da u finišu još jednom zaprijeti. Pa ipak, kada se sa tribina zaorilo "Borac, Borac, Borac volimo..." domaći košarkaši su dobili još jedan impuls. Krenuli su u završni juriš, slomili otpor protivnika, te upisali sedmu recku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()