Borba za prvo mjesto na Zapadu: Oklahoma slavila i sinoć, Jokić se povrijedio?

Svaka utakmica biće važna pošto se Denver, Oklahoma i Minesota bore za prvo mjesto, a ponovo Tanderi "vode kolo" jer su prethodne noći bili bolji od Toronta (123:103).

23.03.2024. 09:13
  • Podijeli:
Oklahoma Denver NBA_Tanjug AP-63ce2885c8619.webp Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Do kraja regularne sezone u NBA ligi ostalo je vrlo malo (igraju svi po 82 utakmice), a na vrhu Zapadne konferencije gledaćemo pravu dramu.

Svaka utakmica biće važna pošto se Denver, Oklahoma i Minesota bore za prvo mjesto, a ponovo Tanderi "vode kolo" jer su prethodne noći bili bolji od Toronta (123:103).

Srpski trener Darko Rajaković nije mogao da ih zaustavi, posebno uz toliki broj povrijeđenih igrača, tako da je Šaj Gildžes-Aleksander ponovo bio najbolji pojedinac u sastavu svog tima.

Kanađanin je imao 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok su ga pratili i Vilijams (20) i Holmgren (18). To je bilo dovoljno da Tanderi dođu do 49. pobjede, koliko ima i Denver, ali tim našeg Jokića ima i meč više. I sada i jednu brigu više...

Uoči meča sa Portlandom, Denver je saopštio da Jokić ima povredu i da je neizvjesno da li će nastupiti. Prema zvaničnim informacijama, Jokić ima problem sa donjim dijelom leđa, odnosno lijevim kukom, tako da će tek u posljednji čas biti donijeta odluka da li će igrati. Uz njega je pod znakom pitanja i Džamal Marej, dok su od ranije povrijeđeni Zek Nađi, Vlatko Čančar i Džejlen Piket.

S obzirom da je Denveru ostalo da odigra samo još 12 utakmica, vjerovatno je da će Jokić "stisnuti zube" jer naravno je da šampion želi što bolju poziciju u plej-ofu koja garantuje domaći teren do kraja.

Prethodne noći od srpskih igrača na terenu smo vidjeli samo Jovića koji je postigao 10 poena u porazu Majamija od Pelikansa (88:111) i sve je manje izvjesno da će klub sa Floride direktno u plej-of, pošto se čini da će morati kroz doigravanje da dođe do tog mjesta.

NBA RЕZULTATI

Detroit - Boston 102:129,

Toronto - Oklahoma 103:123,

Majami - Nju Orleans 88:111,

Minesota - Klivlend 104:91,

San Antonio - Memfis 97:99,

Golden Stejt - Indijana 111:123,

Porltand - L.A. Klipers 117:125,

L.A. Lejkers - Filadelfija 101:94.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()