Borba za OI: Litvanci sa NBA oružjem jurišaju ka Parizu

Sabonis i Valančijunas su posljednji put igrali za Litvaniju na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

30.04.2024. 20:52
  • Podijeli:
Domantas Sabonis-66163b7732cf2.webp Foto: AP Photo/José Luis Villegas/Tanjug

Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas žele da igraju za Litvaniju na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Parizu, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije ove zemlje Kazis Maksvitis.

Imali su tešku sezonu u NBA ligi. Razgovarao sam sa obojicom, tražili su od mene i planove priprema. Naš Savez dogovara sve uslove oko osiguranja. Obećali su da će igrati rekao je Maksvitis, prenosi Basketnews.

Sabonis i Valančijunas su posljednji put igrali za Litvaniju na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Sabonis je član Sakramenta, koji nije uspio da izbori plasman u plej-of NBA lige. Litvanski košarkaš je u NBA ligi ove sezone prosječno postizao 19,4 poena i imao je 13,7 skokova i 8,2 asistencije po meču.

Valančiunas je košarkaš Nju Orleansa, koji je u prvom kolu plej-ofa NBA lige eliminisan od Oklahome. On je ove sezone imao prosjek od 12,2 poena i 8,8 skokova po utakmici.

Litvanija će igrati u grupi A na kvalifikacionom turniru za plasman na OI u Portoriku protiv Meksika i Obale Slonovače. U grupi B biće Portoriko, Bahrein i Italija.

Turnir će biti odigran od drugog do sedmog jula, a plasman na OI izboriće samo pobjednik turnira.

Pobjednik turnira igraće na OI u Parizu sa selekcijama Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()