Bliži se žrijeb za OI: Konkurencija prejaka, Srbija u drugom šeširu

Olimpijski šampion SAD, svjetski šampion Njemačka i pobjednik kvalifikacionog turnira u Španiji (favorit je Španija) biće u prvom šeširu.

15.03.2024. 19:03
  • Podijeli:
Tan2023-09-0512582187_9 srbija mundobasket košarkaška reprezentacija foto AP PhotoMichael Conroy-64f77841af177.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Srbije, aktuelni vicešampioni svijeta, biće u drugom šeširu na žrijebu za Olimpijske igre.

Pored srpskog tima, u drugom šeširu su još Australija i pobjednik kvalifikacionog turnira u Letoniji (favoriti su Letonija i Brazil).

Olimpijski šampion SAD, svjetski šampion Njemačka i pobjednik kvalifikacionog turnira u Španiji (favorit je Španija) biće u prvom šeširu.

Treći šešir čine Kanada, Francuska i pobjednik iz kvalifikacija u Portoriku (favoriti su Litvanija i Italija), dok su u posljednji četvrti šešir smješteni Japan, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacija u Grčkoj (favoriti su Grčka i Slovenija).

Izvlačenje grupa održaće se 19. marta, a olimpijski turnir će se igrati u formatu kao i u Tokiju. Biće tri grupe sa po četiri selekcije, a plasman u četvrtfinale obezbijediće po dije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dva najbolje trećeplasirana tima.

Što se tiče ženske košarkaške reprezentacije Srbije, ona je smještena u treći šešir zajedno sa Francuskom i Japanom.

Prvi čine SAD, Kina, Australija, drugi Španija, Kanada i Belgija, a posljednji Portoriko, Nigerija i Njemačka.

Takmičenje je na programu od 27. jula do 11. avgusta, preliminarna faza igraće se u Lilu, a završnica u Parizu, javljaju Sportske.net.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()