Bivši NBA as uz Jokića: Da li je*eno razumijete košarku?

"Šta je*eno vidite kada gledate Nikolu Jokića? Jer, kad ga ja gledam vidim dominaciju, nekoga ko čini saigrače boljim"

28.02.2023. 11:46
  • Podijeli:
Nikola Jokić_David Zalubowski AP Tanjug-63fdd5712f890.webp Foto: David Zalubowski / AP / Tanjug

Bivši NBA košarkaš Džej-DŽej Redik prokomentarisao je raspravu o MVP kandidaturi Nikole Jokića.

Popularni Džoker je ubjedljivo najkorisniji igrač u ligi, prosječno bilježi tripl-dabl uz 24,8 poena, 11,7 skokova i 10 asistencija po utakmici. Njegovi Denver Nagetsi su lideri Zapada sa omjerom 43-19.

Međutim, dobar dio američke košarkaške javnosti, već po navici, smatra da je "previše" da i treću godinu u nizu dobije MVP priznanje, a posebno naglašavaju njegove fizikalije.

Redika je to poprilično iznerviralo te je stao u odbranu srpskog asa.

"Dosta priče o Jokiću se svodi na ono što vidimo i analitici. Kao da kažete da analitika reflektuje koliko je Nikola dominantan, ali to ne reflektuje ono što vidimo. Kako da kažete da kada gledate drugog igrača jasno je da je on mnogo vredniji. Jasno je da je bolji. I moje pitanje ljudima koji bi to rekli je da li je*eno shvatate košarku? Šta je*eno vidite kada gledate Nikolu Jokića? Jer, kad ga ja gledam vidim dominaciju, nekoga ko čini saigrače boljim", jasan je Redik.

Nekadašnji igrač Orlanda, Milvokija, LA Klipersa, Filadelfije, Nju Orleansa i Dalasa potom je obrazložio svoj posljednji argument.

"Razmislite malo o ovome. Imamo Kantevijusa Koldvel-Poupa, koji ima najefikasniju sezonu u karijeri. Aron Gordon ima najefikasniju sezonu u karijeri. Majkl Porter Džunior pogađa otvorene trojke i nakon ulaza u reket Ili igra "pik-en-pop" sa Jokićem i dobija koševe iz "katova". Džamal Marej svo vrijeme profitira od akcija sa Jokićem. Brus Braun ima najefikasniju sezonu u karijeri. Šta vi ljudi onda gledate", ponovo se zapitao jedan od najboljih trojkaša u istoriji lige.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()