Bitka visokih uloga: Partizan bi reprizu u Bolonji

Crno-bijeli jurišaju na Virtus kojeg su deklasirali u Beogradu (90:62) i protiv kojeg žele novu pobjedu kojom bi se dodatno približili plej-ofu

07.03.2023. 10:43
  • Podijeli:
Željko Obradović_Dimitrije Nikolić Tanjug-640703b1011ac.webp Foto: Dimitrije Nikolić / Tanjug

Košarkaši Partizana večeras polažu veliki evroligaški test u Bolonji (20.30 časova).

Crno-bijeli jurišaju na Virtus kojeg su deklasirali u Beogradu (90:62) i protiv kojeg žele novu pobjedu bi se dodatno približili plej-ofu.

Beogradski sastav je "štucao" u jednom dijelu sezone i doigravanje se činilo kao nemoguća misija.

Pa ipak, učenici Željka Obradovića su pravu formu uhvatili u pravo vrijeme. Od psoljednjih šest utakmica u eliti dobili su pet, na učinku su 14-12, probili su se na šesto mjesto i ozbiljan su pretendent za Top 8.

S obzirom na činjenicu da je Evroliga nikad ujednačenije, te da Makabi, koji je prvi ispod crte, ima omjer 13-13, jasno je da se svaki kiks skupo plaća.

Večerašnji domaćin je na 12-14 i ukoliko gost slavi, praktično će ga otpisati iz trke. Upravo to je cilj Žocove čete.

"Virtus je tim koji je odigrao mnogo sjajnih utakmica ove sezone, ali je imao i onih slabih, poput one prošlosedmične u Istabulu protiv Fenerbahčea. Skauting sa tog meča nije od koristi. Znamo sve o protivniku, koje kvalitete ima, kako pokriva koju poziciju. Veoma je bitno da sa pravim pristupom i energijom izađemo na parket, da igramo kao što smo igrali u nekim od najboljih pobjeda ove sezone. Želja je ključna, kao i to da domaćinu ne dozvolimo poene iz druge ili treće šanse", jasan je Obradović.

Drugi predstavnik Jadrana, Crvena zvezda, sutra dočekuje šampionski Anadolu Efes.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()