Bajić za UNU: Rivale respektujemo, nikoga se ne plašimo

"Samo da nas zdravlje posluži. Ne plašimo se nikog, ali respektujemo sve rivale. Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu"

30.09.2022. 13:01
  • Podijeli:
Dragan Bajić_ABA liga-1664461904045.webp Foto: ABA liga

Šef stručnog štaba Igokee m:tel Dragan Bajić vjeruje da njegov tim i u sezoni pred nama može premašiti očekivanja na sva četiri fronta.

Trofejni stručnjak je svjestan da će kampanja biti izazovna, pogotovo jer su povrede plejmejkera zakomplikovale planove tokom pripremnog perioda. Uprkos tome, Bajić tvrdi da se Igosi ne plaše rivala, iako ih respektuju.

Cilj Aleksandrovčana je, pojasnio je sagovornik našeg portala, da odbrane primat na domaćoj sceni, ponovo zaigraju u plej-ofu ABA lige, te izbore plasman u Top 16 Lige šampiona.

Da li su na dobrom putu, prve odgovore ćemo saznati već sutra, kada u Laktašima slijedi jadranska premijera protiv Mornara (16 časova)

"Napravili smo dobar tim, kostur ekipe je zadržan uz dovođenje kvalitetnih pojačanja. Nadam se da ćemo opet bilježiti dobre igre i rezultate, iako imamo puno problema sa povredama. Plejmejkeri Brajant Kroford i Kosta Kondić dugo su bili van stroja, što nas je poremetilo ofanzivno i defanzivno. Kapiten Marko Jošilo je virozan, Antabiju Volera muče leđa, Darka Talića stopalo, dok je Stefan Đorđević već duže van stroja. No, nećemo da kukamo, moraćemo da se izborimo sa nedaćama", izjavio je Bajić za UNU.

UNA: S obzirom na nabrojane probleme, premijera protiv Barana dolazi u lošem trenutku. Šta od Igokee možemo očekivati u prvih 40 minuta sezone?

"Prije svega, borbu. Neće biti lako, prva kola se uvijek igraju pod određenom dozom pritiska. Ni timovi se još ne poznaju dovoljno dobro. Ali, mi ćemo se "skupiti" i pokušati pružiti najbolje od sebe. Ja kao trener sam pun samopuzdanja. Njega moram da prenesem i na igrače".

UNA: U odnosu na prethodnu kampanju u ekipi više nisu Dalibor Ilić, Džejms Robinson, Aleksa Radanov, Stefan Fundić... S druge strane, tu su već pomenuti Kroford, Kendrik Rej, Mario Nakić, Haris Delalić... Koliko je teško ukomponovati nove igrače?

"Nije lako, pogotovo zbog već pomenutih problema sa Krofordom i Kondićem. Oni su se vratili u trenažni proces i na nekih 50 odsto mogućnosti su. S obzirom na izostanak od mjesec dana, nisu u top formi pa ni mi nećemo biti u najboljem izdanju na početku. Samo da nas zdravlje posluži, vjerujem da ćemo izgledati sve bolje i bolje.

UNA: Vaš trenerski stil je dobro poznat, igra sa mnogo discipline i odgovornosti na oba kraja terena. Da li odstupate od njega?

"Naravno da nema odstupanja. Kada je selekcija igrača u pitanju, prije svega biram dobre ljude i karakterne momke. Onda na red dolazi kvalitet. Uz sve te osobine, moj tim može da odgovori na postavljene zahtjeve.

UNA: Format ABA lige ove sezone je promijenjen pošto će u plej-ofu nastupiti rekordnih, osam timova. Je li to iz perspektive Igokee dobro ili loše?

"Zavisi iz kojeg ugla gledate. Može biti i dobro jer se u doigravanju otvaraju dva nova mjesta, a može biti i loše pošto su dodatne utakmice napor za igrače. Mi kao klub ćemo se prilagoditi tim promjenama. Iskreno se nadam i vjerujem da se i treću godinu zaredom možemo dokopati plej-ofa. Bio bi to veliki rezultat.

UNA: Treću sezonu zaredom igrate i Ligu šampiona. U prvoj ste prošli u Top 16, u drugoj vas je korona "pokosila" u ključnom periodu. Šta možemo očekivati od trećeg nastupa u konkurenciji Nimburka, Bilbaoa i Baščešehira?

"Prva rekcija mnogih nakon žrijeba bila je da smo dobili jako teško grupu. Međutim, svima sam rekao da su i prošla i pretprošla sezona bile jednako izazovne. A svima smo bili tvrd orah. Tako ćemo i ove. Samo da nas zdravlje posluži, da počnemo da se dižemo. Ne plašimo se nikog, ali respektujemo sve rivale. Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prošlu kampanju kada nas je "zaustavila" korona. Biće teško doći do Top 16, međutim, nema predaje.

UNA: Da li se trofeji na domaćoj sceni podrazumijevaju?

"Naravno. Prošle sezone smo osvojili oba pehara, igrali plej-of ABA lige, dobro se pokazali i u Ligi šampiona. Nemamo pritisak rezultata, ali znamo svoj put. Želimo i da damo šansu mlađim igračima. Kondić je sad tu, dobiće veću šansu jer je to dijete iz naše akademije. Baš kao i Dalibor Ilić, a znamo gdje je on završio, u evroligaškoj Zvezdi.

UNA: Upravo su Zvezda i Partizan "nakrcali" evroligaške rostere. Jesu li beogradski vječiti rivali glavni favoriti za ABA titulu ili bi se još neko mogao umiješati u borbu za tron?

"Ako pogledamo igrački kadar, jasno je da su oni najveći kandidati. Ne treba, pak, potcijeniti ni Cedevita Olimpiju, koja je skockala respektabilan i konurentan tim, uz Budućnost koja tradicionalno igra plej-of. FMP ima bolju ekipu nego prošle sezone, a i tada je igrao dobro. Mislim da smo i mi negdje u tom rangu. Njemu pripada i opasna, mlada, talentovana Mega. Ostatak plasmana bi mogao biti sličan kao prethodne godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()