Avramović: Pokušaćemo da osvojimo zlato na Olimpijskim igrama

Aleksi Avramoviću krivo što bratu nije podario zlatnu medalju - jer je ovaj putovao 36 sati da bi stigao da gleda finale

10.09.2023. 18:03
  • Podijeli:
Aleksa Avramović-64f701273ecbb.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Aleksa Avramović bio je ponosan na sve što je ekipa postigla na Svetskom prvenstvu, na igru, na rezultat, na ponašanje i na borbu koju su dali za svoju zemlju.

Avramović je bio najefikasniji akter finala u timu Srbije sa 18 poena.

Posle meča, kada su razbuktale emocije malo splasle, osetio je veliki ponos zbog svega što je Srbija postigla na Mundobasketu.

"Moramo da budemo ponosni i uzdignute glave. Igrali smo protiv jedne fantastične ekipe koja ima mnoštvo NBA igrača ali nema veze što su to NBA igrači, oni su dugo vremena zajedno. Mi smo gradili ovaj tim od prošle godine, ali mnogo igrača nije tu sa nama. Napravili smo instant rezultat, duboko svesni da idemo kao autsajderi. Uzdignutog čela i sa ponosom mogu da kažem da sam stvarno počastvovan što sam predstavljao Srbiju i duboko sam svestan toga da svaki igračkoji je danas bio ovde sa sve povređenim Ognjenom i sa Borišom, koji je u bolnici, slobodno može da hoda uzdignute glave. Znamo da ćemo u Srbiji biti dočekani na lep način jer smo orbradovali našu Srbiju, naše porodice, celokupnu naciju i slava Bogu", u dahu je rekao Aleksa.

Krivo mu je, kaže, što bratu nije podario zlatnu medalju - jer je ovaj putovao 36 sati da bi stigao da gleda finale.

"Dobro, malo me je slomio ovaj kraj utakmice kada mi je brat prišao. Putovao je 36 sati, to me malo emotivno slomilo. Hteo sam da obradujem njega posebno jer je stvarno pružio "ekstra efort" što bi rekao kouč. Međutim, ne žalimo ni za čim. Znamo da smo dali sve od sebe, stvarno smo dali sve od sebe. Bolji tim je pobedio, svaka čast Nemačkoj. Mi smo Srbija, idemo sledeće godine na Olimpijadu da se spremimo, a pokušamo da osvojimo zlato", poručio je Avramović, prenosi B92.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()