ABA 2: Šampion izdržao bitoljski juriš

Nakon poraza u derbijima od Borca i Heliosa, aktuelni prvak je na pleća oborio borbeni Pelister

29.01.2023. 14:03
  • Podijeli:
Zlatibor Pelister_ABA-63d665522f5bd.webp Foto: ABA league j.t.d. / Marija Vuruna

Košarkaši Zlatibora upisali su prvu pobjedu na četvrtom "balonu" ABA 2 lige u Banjaluci.

Nakon poraza u derbijima od Borca i Heliosa, aktuelni prvak je na pleća oborio borbeni Pelister rezultatom 75:69 (20:14, 17:13, 19:19, 19:23).

Duel je odlučen u neizvjesnoj završnici koju je malo ko očekivao, s obzirom na to da je sastav iz Čajetine u finišu trećeg kvartala imao 17 poena viška.

Šampion je diktirao tempo od prvog minuta, igrao dobro na oba kraja terena, na prvi predah otišao sa šest, a na drugi sa 10 koraka prednosti. 

U trećem periodu Zlatibor je dodatno podigao nivo igre i kada je stekao već pomenutih "plus 17", mnogi su pomislili da je pitanje pobjednika riješeno.

A onda je uslijedio bitoljski juriš. Makedonski predstavnik je zaigrao kao preporođen, serijom 19:1 preuzeo je vođstvo i najavio triler.

Prvak je u tim trenucima opasno živio. Međutim, našao je snage da se vrati, preokrene situaciju i uz manje probleme upiše sedmu pobjedu kojom je došao na diobu drugog mjesta sa Borcem i Krkom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()