ABA 2: Pelister nakon trilera do velikog podviga

Junak je bio Andrej Maslinko, koji je dvije sekunde prije kraja realizovao dva penala za veliki podvig

27.01.2023. 17:05
  • Podijeli:
Pelister Sutjeska_ABA-63d3e99553c8f.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Pelistera upisali su i drugu pobjedu na četvrtom "balonu" ABA 2 lige u Banjaluci.

Sastav iz Bitolja je nakon trilera na pleća bacio Sutjesku rezultatom 77:75 (25:16, 18:12, 20:19, 14:28), te tako ostao u trci za Top 8.

Junak je bio Andrej Maslinko, koji je dvije sekunde prije kraja realizovao dva penala za veliki podvig.

Već od starta bilo je jasno da je makedonski tim spreman za iznenađenje. Visoki procenti šuta na jednoj i dobra odbrana na drugoj strani terena donijeli su mu "plus devet" na prvom predahu.

Rijetko šta je Nikšićanima polazilo za rukom ovog popodneva. Bili su u inferiornom položaju pa je nominalni domaćin na veliki odmor otišao sa 15 koraka prednosti.

Sličnu sliku gledali smo i u većem dijelu nastavka. Pelister je bio bliže tome da ode na 20 poena razlike, nego Sutjeska da zaprijeti.

Pa ipak, sve se promijenilo u posljednjih pet minuta. Nikšićani su dodali gas, "zategli" odbranu, počeli da pogađaju, stižu "minus". I na koncu su uspjeli da dođu do 75:75. I tu su stali, nadomak velikog preokreta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()