Zvezda još jača: Stigao štoper iz Bazela

Poslije ljekarskih pregleda, potpisan je ugovor o pozajmici, uz otkupnu klauzulu od 2.000.000 evra

04.09.2023. 21:40
  • Podijeli:
Naser Điga Crvena zvezda_FKCZ-64f62d391a75f.webp Foto: FK Crvena zvezda

Reprezentativac Burkine Faso Naser Điga ozvaničio je prelazak iz Bazela u Crvenu zvezdu.

Poslije ljekarskih pregleda, potpisan je ugovor o jednogodišnjoj pozajmici, uz otkupnu klauzulu od 2.000.000 evra.

Điga je stigao po želji trenera Baraka Bahara, kako bi pojačao konkurenciju u odbrani. Izraelski stručnjak je tražio brzog štopera i dao zeleno svjetlo da to bude momak koji je prošlu sezonu proveo u Nimu.

Odigrao je 21 utakmicu u Francuskoj Ligi 2, ali nije mogao da bude zadovoljan jer je Nim ispao u niži rang. Kompletne ljetne pripreme prošao je sa Bazelom, pa prihvatio poziv sa "Marakane".

Sportski direktor srpskog prvaka Mitar Mrkela obrazložio je razloge dovođenja Đige na pozajmicu.

"Naser je mlad igrač, profil je štopera kakvog je Bahar tražio od početka. Visok je, čvrst i brz i to je ono što je trener želio kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Vjerujem da će se brzo prilagoditi zahtjevima i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama", istakao je Mrkela.

Điga poslije potpisa odlazi u Afriku, čekaju ga reprezentativne obaveze.

"Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem deo tako velikog takmičenja. Igrao sam u Ligi konferencije", rekao je Điga.

Novo pojačanje je oduševljeno navijačima Crvene zvezde:

"Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su fascinantni, to je razlog više zbog kog sam srećan što sam ovdje. Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri jedan na jedan sa protivnikom", zaključila je nova akvizicija Crveno-bijelih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()