Zrinjski upozorio navijače da ne vrijeđaju Borjana: “Nulta tolerancija prema rasizmu”

Aktuelni prvaci BiH igraju utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Slovana

25.07.2023. 15:51
  • Podijeli:
Milan Borjan-1667509459902.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju prvu utakmicu drugog pretkola UEFA Lige prvaka.

Slovački tim je prošle sezone onemogućio Plemiće doslovno u posljednjim sekundama da ostvare plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Očekuju se ispunjene tribina stadiona pod Bijelim Brijegom, a Zrinjski je upozorio navijače da ne vrijeđaju golmana Slovana Milana Borjana.

“Ulazi za gledatelje danas će biti otvoreni od 19 sati. S obzirom na dodatne sigurnosne mjere, sve gledatelje molimo da poštuju naputke službi za osiguranje te da dolazak na stadion planiraju na vrijeme. Osiguranje će vršiti dvostruku kontrolu ulaznica dok će se pretresi vršiti na više punktova do samog ulaza. Napominjemo kako za sve utakmice HŠK Zrinjski u novoj sezoni vrijedi pravilo 1 gledatelj – 1 ulaznica.

Od 18 sati na snazi će biti i posebna regulacija prometa oko stadiona. Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak Zrinjski!”

Utakmica Zrinjski – Slovan na programu je večeras od 21 sat na stadionu Pod Bijelim Brijegom, a revanš sedam dana kasnije u Bratislavi.

Pobjednik ovog duela u trećem pretkolu čeka boljeg iz dvomeča Sheriff – Maccabi Haifa, a poraženi će u treće pretkolo Evropa lige na megdan Copenhagenu ili Breidabliku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()