Zrinjski u ljepotici sezone pobijedio Sarajevo (4:3) i ostao u utrci za prvaka BiH

Zrinjski je i dalje drugi na tabeli sa 61 bodom, pet manje od vodećeg Borca dok je Sarajevo četvrto sa 42 boda

24.04.2024. 22:27
  • Podijeli:
Zrinjski__Sarajevo_Foto_Zrinjski-66296b4378204.webp Foto: HŠK Zrinjski

Nogometaši Zrinjskog su u ljepotici sezone odigranoj u okviru 28. kola Wwin lige pobijedili Sarajevo rezultatom 4:3 i tako ostali u utrci sa Borcem za prvaka Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je fenomenalno otvorio utakmicu i do vodstva stigao već u desetoj minuti susreta kada je nakon jednog kornera lopta došla do Ilinkovića koji je majstorskim udarcem pogodio mrežu Ilieva te doveo domaće u vodstvo, a četiri minute kasnije na semaforu stadiona Pod Bijelim brijegom je pisalo 2:0. Ćuže je izašao sam pred Ilieva i matirao ga nakon sjajnog dodavanja Ilinkovića.

Na 3:0 je u 22. minuti povisio ponovo Ilinković koji je iskosa s desne strane matirao golmana Ilieva nakon čega je Marić zaustavio Mustafića u dobroj šansi pa je golu Zrinjskog zaprijetio i Beganović, no ostalo je 3:0. U 44. minuti susreta Beganović je izašao sam na Marića, no šutirao je pored gola da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Sarajevo pogodilo preko Čatakovića i postavilo rezultat prvog dijela.

Trener gostiju Simon Rožman je na poluvremenu napravio trostruku izmjenu i na teren poslao Oliveiru, Matanovića i Anđušića koji su zamijenili Buljubašića, Kyeremeha i Julardžiju što je rezultiralo ofanzivnijom igrom Bordo tima pa je Sarajevo u 56. minuti susreta stiglo do drugog gola, a u listu strijelaca se upisao upravo rezervista Renan Oliveira koji je pogodio nakon dodavanja još jednog rezerviste Matanovića.

Ćuže je u 58. minuti susreta sjajno šutirao, ali je Iliev odbio loptu u korner nakon kojeg je Nemanja Bilbija postigao četvrti gol za Plemiće u ovoj utakmici. Igrala se 75. minuta susreta kada je Renan uposlio Anđušića koji je imao zicer, ali je njegov udarac izblokirao Magdić i spasio domaće da bi nakon kornera Marić fantastično zaustavio udarac Čatakovića.

Ajdin Hasić je u 80. minuti sa šutirao sa 16 metara, ali je njegov udarac zaustavio golman Plemića da bi šest minuta kasnije Sarajevo smanjilo prednost Zrinjskog. Hasić je ubacio s lijeve strane, Soldo prebacio do Anđušića koji je matirao Marića i pogodio za 4:3. To je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je ostalo 4:3.

Zrinjski je i dalje drugi na tabeli sa 61 bodom, pet manje od vodećeg Borca dok je Sarajevo četvrto sa 42 boda.

U sljedećem kolu Zrinjski će u goste kod ekipe Posušja dok će Sarajevo na svom terenu ugostiti mostarski Velež.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()