Zrinjski saznao potencijalnog protivnika u play-off-u UEFA Evropa lige

Sada imaju priliku postati prvi klub u historiji Bosne i Hercegovine, koji će ostvariti plasman u grupnu fazu UEFA evropskog takmičenja

07.08.2023. 13:28
  • Podijeli:
Zrinjski_Denis Kapetanović Pixsell-64c96426980e9.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Zrinjski je jedini bh. predstavnik koji je preživio dva kola kvalifikacija na evropskoj sceni.

Sada imaju priliku postati prvi klub u historiji Bosne i Hercegovine, koji će ostvariti plasman u grupnu fazu UEFA evropskog takmičenja.

U slučaju da izbace Breidablik Zrinjski ima garantovanu grupnu fazu Lige konferencije, čak i ako ispadne u play offu Lige Evrope.

Ako Plemići budu bolji u dvomeču od Breidablika, u play-offu Lige Evrope igrat će protiv austrijskog LASK Linza.

Prvaci Bosne i Hercegovine izbjegli su Ajax i Aberdeen.

U slučaju da ispadnu od Breidablika imat će još jednu priliku za ulazak u grupnu fazu Lige konferencije kroz play-off ovog. Zrinjski može u tom slučaju izvući pobjednike mečeva:

Valmiera (Lat) – Partizani (Alb), Farul (Rum) – Flora (Est), Struga (Mak) – Hesperange (Lux).

Žrijeb za Konferencijsku ligu na rasporedu je od 14 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()