Zrinjski nastavio pobjedonosni niz, ovaj put pala Sloga

Plemići se nadaju pobjedi Sarajeva protiv Borca

20.04.2024. 17:51
  • Podijeli:
zrinjski facebook bilbija-65808e9f25d18.webp Foto: Facebook

Nogometaši Zrinjskog savladali su dobojsku Slogu u meču 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a rezultat je na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči bio 2:0 za Plemiće.

Otpor domaćeg tima je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine slomio u drugom poluvremenu, pošto je u tom periodu igre postigao oba svoja gola danas.

U junaka ekipe koju s klupe predvodi trener Željko Petrović promovisao se fenomenalni Nemanja Bilbija, koji je postigao dva gola te tako odveo ekipu do petog uzastopnog trijumfa u ligi.

Pogađao je Bilbija u 53. i u 76. minuti susreta. Za prvi gol mu je asistirao Antonio Ivančić, dok je drugi gol najbolji strijelac domaćeg šampionata ikada postigao iz penala.

Zrinjski je tako upisao petu pobjedu u nizu u Wwin ligi, a sada mu preostaje da večeras navija za Sarajevo u derbiju protiv Borca, kako bi smanjio prednost Banjalučana na vrhu tabele.

Borac je sada lider sa 62 boda, a Zrinjski ima 58 i utakmicu više. U narednom kolu Zrinjski gostuje na Koševu, dok će Sloga na megdan Veležu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()